Crvena zvezda odigrala hrabar meč u Barceloni i propustila veliku priliku
FOTO: EPA

U završnici više sreće imali Katalonci

Crvena zvezda odigrala hrabar meč u Barceloni i propustila veliku priliku

H. Zilić

Fenomenalan duel u sedmom kolu Eurolige odigrali su Barcelona i Crvena zvezda. To je bila prava košarkaška poslastica za sve ljubitelje igre pod obručima.

Barcelona je prije utakmice imala ulogu favorita, ali beogradski tim je odigrao veoma hrabar i dobar meč.

Na kraju nakon velike drame i dosta uzbuđenja slavila je ekipa Barcelone rezultatom 86.81.

Prva četvrtina pripala je Barceloni rezultatom 21:18, iako je i Zvezda izgledala veoma dobro na parketu Blaugrane.

Slična igra i u drugoj četvrtini, gosti se nisu predavali, večinom smo gledali egal, a na poluvremenu katalonski tim je imao prednost 47:43, zahvaljujući raspoloženom Parkeru.

Crvena zvezda je bila borbena, žilava, domaćini nikako nisu mogli otići na osjetljiviju prednost, a u trećem periodu beogradski tim je slavio sa 19:18 i uveo utakmicu u dramatičnu završnicu.

Oglasi

Posljednji period je donio novi egal, igralo se koš za koš, a u uzbudljivim finišu bolje se snašla ekipa Barcelone i slavila konačnim rezultatom 

Barcelonu je do trijumfa predvodio Parker sa 20 poena, a pogodio je i ključne poene u psoljednjoj minuti utakmice. Hernangomez je meč završio sa 18 poena.

U redovima Crvene zvezde odličan je bio Mitrović sa 22 poena i šest skokova, Teodosić je ubacio 13 poena i dodao devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 7. kolo:

Barcelona - Crvena zvezda  86:81 (21:18, 26:25, 18:19, 21:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi