NBA igrači donijelu odluku: Doigravanje će se igrati

Nakon bojkota

NBA igrači donijelu odluku: Doigravanje će se igrati

S. Bošković

NBA igrači donijeli su odluku da će nastaviti doigravanje nakon što su sinoć bojkotirali tri meča doigravanja.

Ovu vijest potvrdio je pouzdani novinar Adrian Wojnarowski na svom Twitter profilu, te je također dodao da su utakmice koje su trebale biti odigrane danas odgođene, a naknadno će biti donošena odluka o njihovom odigravanju. 



Za sada, po pisanju novinara ESPN-a nastavak je moguć već sutra, no najvjerovatnije da je će igrači na parket tek za vikend. 

Sinoćnji događaji počeli su s utakmicom između Milwaukee Bucksa i Orlanda Magica kad su košarkaši Bucksa odbili da izađu na teren u znak protesta nasilnog ponašanja policije prema Afroamerikancima. Nakon toga, za isti potez su se odlučile i ostale ekipe, te su tri utakmice doigravanja sinoć i odgođene.

Ovakva dešavanja dolaze nakon što je policija upucala Afroamerikanca Jacoba Blakea.

Top Komentari

Quartararo20
Treba njima ****t mater, ekipe su ulozile milione i tek tako dodjes i neces da igras. Treba sve igrace raspustiti pa neka igraju u Manresi, Albi, Trentu itd
4 1
makelele
Kakve tetkice u pm... razmazena derista
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi