"Vrisak" LeBrona Jamesa odjeknuo Amerikom: "Je*eš ovo čovječe, muka mi je!"

Veliki protest NBA košarkaša

"Vrisak" LeBrona Jamesa odjeknuo Amerikom: "Je*eš ovo čovječe, muka mi je!"

E. Čaušević

NBA liga potvrdila je da se večeras neće igrati mečevi doigravnja zbog protesta košarkaša američkih klubova.

Naime, iz protesta zbog policijske brutalnosti nad Afroamerikancima NBA klubovi su odbili večeras da izađu na parket i odigraju mečeve u doigravanju. Sve su pokrenuli Milwaukee Bucksi, a kasnije su se priključili Lakersi, Rocketsi, Trail Blazersi...

Nakon svega oglasio se i najbolji košarkaš svijeta LeBron James koji je poslao jasnu poruku.

"Je*eš ovo čovječe! Zahtjevamo promjene. Muka mi je više od ovoga", napisao je James na Twitteru.

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Crnci su se pridružili lgbt i feministickim pokretima po kolicini kmecanja.
11 2
Jack28
Pa prekinite PO, ugasite NBA, izađite na ulice i tražite promjene. Naravno, svjesno gubite ogroman novac al jbga, želite promjene. To bi recimo bilo nešto konkretno, ako vam je stalo do tih prava. Mada iskreno, policijska brutalnost u Americi se vrlo često primjenjuje i na bjelcima samo što to nije propraćeno kao kad nekog crnca upucaju.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi