Natpis "Arbeit macht frei" dočekao izraelske košarkaše
Antisemitski natpis dočekao je košarkaše Maccabija u istanbulskom hotelu

Pred susret 11. kola Eurolige između Darussafake i Maccabija

Natpis "Arbeit macht frei" dočekao izraelske košarkaše

Neugodno iznenađenje dočekalo je sinoć košarkaše telavivskog Maccabija poslije dolaska u Istanbul u kojem danas trebaju odigrati susret 11.kola košarkaške Eurolige s Darussafakom. Košarkaš "ponosa Izraela" Jake Coen na svom twitteru objavio je sliku natpisa koji je dočekao Izraelce na ulazu u hotel.

"Arbeit macht frei" ili "rad oslobađa" zloglasni je Hitlerov slogan koji je stajao na ulazu u logor smrti u Auschwitzu u kojem je tijekom II Svjetskog rata skončalo više od milion ljudi, od toga najviše Jevreja.

Da je i Maccabi shvatio ozbiljno ovu poruku potrvdio je klub također na svom twitter profilu na kojem je napisao: "Shvatili smo ovo vrlo ozbiljno, za ovakve stvari nema mjesta ni tolerancije". Još nije poznato čijih ruku je djelo ostavljanje ovog zloglasnog natpisa ali izraelski klubovi ovakve stvari od slučaja Munchen iz 1972 godine uzimaju s velikom dozom ozbiljnosti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Top Komentari

epa
a "nož zica srebrenica" to vama svima odgovara i svi sa odusvljenjem gledate i slusate a taj poklic i ovaj su isti...
37 3
king11
ono što judama odgovara to je ok, a ono što ne odgovara to ne valja
12 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti