All-Star ispunio očekivanja: Kralj pokazao zašto je kralj, Curry ušao u historiju

Spektakl u Klivlendu

All-Star ispunio očekivanja: Kralj pokazao zašto je kralj, Curry ušao u historiju

A. Čaušević

Najbolji košarkaši današnjice su se okupili u Klivlendu i odigrali All-Star koji ispisao nove stranice NBA historije. 

Tim LeBrona Jamesa je pobijedio tim Kevina Duranta rezultatom 163:160. Upravo je James bio taj koji je odlučio pobjednika na kraju.

MVP-jem susreta proglašen je Steph Curry koji je postigao 50 poena. Najbolji šuter današnjice je pogodio i 16 trojki što je novi rekord.

Kada se susret lomio Giannis Antetokounmpo i LeBron James s druge strane su bili ključni igrači, na kraju je ključne poene postigla zvijezda LA Lakersa. 

Grk je meč završio sa 30 poena i 12 skokova, a čovjek odluke sa 24 poena s tim da je košarkaš. Još se izdvaja učinak Joela Embiida koji je imao 36 poena i 10 skokova.

Luka Dončić je nastupio za pobjednički tim uz skroman učinak od osam poena, dok Nikola Jokić s učinkom od 10 poena, devet skokova i osam asistencija nije igrao u posljednjoj dionici.

Top Komentari

axel42
Pa ovo je sve osim takmičarske utakmice. Ameri vole show, i zato služi ova all star utakmica. Kakva ba historija? Pa mora pogoditi tolike trojke, kad tu niko nikoga nečuva, sve sama zayebancija. Ameri uvjek moraju biti nešto posebno, prirediti neki spektakl. Pogledajte koliko su malo dali da šuta Dončić ili Jokić. Mora Curry ili Le Bron biti faca večeri.
4 2
VELEZ
michael jordan je najbolji ikad. Lebron James nije ni do koljena jordana.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije