Barkley: Bullsi sa Grantom su bolji od onih sa Rodmanom
FOTO - EPA

Barkley: Bullsi sa Grantom su bolji od onih sa Rodmanom

A. Beganović

Chicago Bullsi predvođeni Michaelom Jordanom smatraju se jednom od najboljih ekipa u historiji košarke.

Čak šest naslova u osam godina osvojili su Bullsi, a ljubitelji košarke i danas s mnogo poštovanja pričaju o toj jednoj velikoj generaciji.

Prva tri naslova osvojena su 1991. 1992 i 1993. godine, a uz Jordana i Pippena najbolji igrač Bullsa u tom periodu bio je Horace Grant, koji je 1994. godine otišao u Orlando, pa nije bio dio ekipe koja je od 1996. do 1998. osvojila još tri naslova.

Može se reći da ga je u fantastičnoj "trojci" zamijenio Dennis Rodman, a legendarni NBA košarkaš Charles Barkley mišljenja je da su Bullsi sa Grantom bili jači od onih sa Rodmanom.

"Posljednji ples (dokumentarni film) odnosio se na doba Dennisa Rodmana, ali mislim da su Bullsi bili jači kad su imali Horacea Granta jer su Michael Jordan, Scotty Pippen i Horace Grant trojica najboljih obrambenih igrača koje sam ikad vidio u istom timu ", rekao je Barkley.

Top Komentari

RASanticeva
Jos da je na slici Charles Barkley
1 4
ek76
Mislim da Barkley tu nije nista pogrijesio... Grant je bio odlican igrac i nije bio problematican igrac, strasno dobar odbranbeni igrac uz to je bio bolji strijelac od Rodmana
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi