Bullsi imaju novog trenera
FOTO - EPA

Donovan u Chicagu

Bullsi imaju novog trenera

Adnan Beganović

Sada već bivši trener Oklahoma Cityja, Billy Donovan, imenovan je za novog trenera Chicago Bullsa.

Nakon što su u maju raskinuli saradnju sa Jimom Boylenom, čelnici Bullsa su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

I pronašli su ga, Donovan, koji nije htio produžiti saradnju sa Oklahomom i kojeg su željeli Philadelphija i Indiana, imenovan je za novog trenera.

"Želimo poželjeti dobrodošlicu Billyju i njegov porodici. Mislimo da je savršen za našu ekipu jer iz igrača izvlači maksimum, kako pojedinačno tako i kolektivno. Gdje je god radio pobjeđivao je i nadamo se da će tako biti i u Chicagu", naveli su iz Bullsa.

U posljednjih pet sezona Donovan je radio u Oklahomi s kojom je izborio i pet nastupa u doigravanju, a prije toga radio je je u Univerzitetu Florida s kojim je osvoji dva NCAA naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti