NBA draft se pomjera za avgust ili septembar?

Ukoliko se sezona ipak nastavi

NBA draft se pomjera za avgust ili septembar?

NBA je bila među prvim svjetskim ligama uopće koja je zaustavila natjecanje zbog pandemije koronavirusa.

Utakmice i treninzi obustavljeni su u trenutku kada je objavljeno da je Rudy Gobert centar Utah Jazza obolio od korone, a čelništvo NBA lige u intezivnom je traganju za načinom da se sezona nastavi pošto i liga i timovi gume ogromne sume novca zbog aktualne situacije. 

Ukoliko se sezona ipak nastavi izvjesno je da će doći i do odgađanja tradicionalnog NBA drafta koji je na rasporedu po običaju u mjesecu junu, nekoliko dana poslije završetka NBA finala.

"U svakom scenariju u kojem se događa NBA draft, on će se dogoditi nakon eventualnog završetka NBA doigravanja" - rekao je ugledni NBA novinar Adrian Wojnarowski.

"Logično je onda, ukoliko se liga nastavi u julu i avgustu, možda čak i u septembru, više je nego vjerojatno da će se NBA draft odigrati tek poslije NBA finala" - dodao je popularni Woj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi