Zion očekivano prvi pick na draftu, izabrani i Smailagić, Bitadze, Marinković, Šamanić...

Mlade nade NBA lige

Zion očekivano prvi pick na draftu, izabrani i Smailagić, Bitadze, Marinković, Šamanić...

E. Škorić

U noći sa četvrtka na petak održan je NBA draft.

Prvi pick drafta očekivano je bio Zion Wiliamson, koji je izabran od strane New Orleans Pelicansa, dok je Ja Morant kao drugi pick otišao u Memphis Grizzliese, a RJ Barrett kao treći u New York Knicksima.

Prvi internacionalni igrači (ne računajući košarkaše iz SAD-a ili Kanade) je Rui Hachimura. Tamnoputi Japanac je kao 9. pick završio u Washington Wizarsdima.

Gruzijski centar, koji je igrao za Budućnost prošle sezone, kao 18. pick ide u Indianu Pacerse. Poziciju ispod njega zauzeo je Hrvat Luka Šamanić, kojeg su izabrali San Antonio Spursi.

Sacramento Kingsi su sa 60. mjesta draftovali košarkaša Partizana Vanju Marinkovića. Vrijedno je spomenuti i Alena Smailagića, mladog košarkaša rođenog u Beogradu, koji je prethodne sezone igrao u razvojnoj ligi u Americi, a njega su kao 39. pika izabrali Golden State Warriorsi.

Prvih 10 pickova ovogodišnjeg NBA drafta
1. Zion Williamson (New Orleans Pelicans)
2. Ja Morant (Memphis Grizzlies)
3. RJ Barrett (New York Knicks)
4. De'Andre Hunter (Atlanta Hawks)
5. Darius Garland (Cleveland Cavaliers)
6. Jarrett Culver (Minnesota Timberwolves)
7. Coby White (Chicago Bulls)
8. Jaxon Hayes (New Orleans Pelicans)
9. Rui Hachimura (Washington Wizards)
10. Cam Reddish (Atlanta Hawks)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi