Nurkiću nedostajao poen do double-double učinka protiv Lakersa, Oklahoma ponizila Portland
FOTO: (AP Photo/Mark J. Terrill)

NBA uzbuđenja

Nurkiću nedostajao poen do double-double učinka protiv Lakersa, Oklahoma ponizila Portland

H. Zilić

U noći sa četvrtka na petak odigrana su četiri duela u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta NBA, a ni ove noći nije nedostajalo uzbuđenja u akciji su bili i Phoenix Sunsi našeg Jusufa Nurkića.

Sunsi su odigrali sjajan meč i kao gosti deklasirali LA Lakerse rezultatom 127:109 u utakmici u kojoj su od samog početka držali konce u svojim rukama.

Phoenix je do trijumfa predvodio sjajni Beal sa 37 poena, šest skokova i četiri asistencije, Booker je ubacio 31 poena.

U redovima Sunsa naš Jusuf Nurkić je na parketu proveo 28 minuta i za to vrijeme ostvario učinak od devet poena, 12 skokova i dvije asistencije.

Kod Lakersa Russell je bio prvo ime sa 19 poena i šest asistencija, Christie je dodao 14 poena.

Ubjedljiv trijumf sinoć ostvarili su i Milwaukee Bucksi koji su sa 135:102 razbili Boston Celticse.

Oglasi

Buckse je vodio Portis sa 28 poena i 12 skokova, Giannis Antetokounmpo je ubacio 24 poena, dodao 12 skokova i šest asistencija. Kod Bostona Pittchard je ubacio 21 poen.

Oklahoma City Thunder je ponizila Portland Trail Balzers i slavila sa čak 62 poena razlike na kraju je bilo 139:77.

U redovima Oklahome prema navici prvo ime je bio Gligeous-Alexander sa 31 poenom, pet skokova i četiri asistencije. U redovima Portlanda ako se šta može izdvojiti to je partija Simonsa od 14 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Najuzbudljiviji meč sinoćnjeg programa odigrali su Dallas Mavericski i New York Knicksi. Nakon velike borbe Dallas je slavio rezultatom 128:124.

U pobjedničkom timu fenomenalan je bio Irving sa 44 poena i deset skokova, a kod Knicksa izdvojio se Randle sa 32 peona, šest skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi