NBA liga uskoro dobija dva nova tima
Foto - EPA

Uskoro odluka o proširenju

NBA liga uskoro dobija dva nova tima

Midhat Šljivak

NBA liga uskoro će objaviti proširenje lige na 32 tima.

Novinar Associated Pressa Willie Ramirez saopštio je nedavno kako NBA liga uskoro planira zvanično saopštiti proširenje lige, a timove će dobiti Las Vegas i Seattle.

Ramirez je objavu na Twitteru ubrzo izbrisao, ali članovi zajednice su uspjeli napraviti screenshot. Ramirez je napisao.

"Iz nekoliko izvora saznajem da NBA liga konačno želi objaviti proširenje iu Las Vegasu i Seattleu i to tokom predsezonskih utakmica Clippersa u Seattleu i Lakersa u Vegasu".

Seattle je godinama imao NBA franšizu. Tamo su stanovali čuvenu SuperSonicsi i to u periodu od 1967. do 2008. godine kada su otišli u Oklahoma City i postali Thunderi.

NBA svijet se raduje potencijalnom povratku SuperSonicsa. To je bila jedna od omiljenih franšiza mnogima, a vidjet ćemo hoće li se vratiti pod istim imenom.

Oglasi

Las Vegas nikada nije imao NBA tim. Tržište u Gradu grijeha je dovoljno veliko da dobije tim i to će biti sasvim nova franšiza.

Ulazak novih timova u najjaču košarkašu ligu svijeta donijet će i određena pomjerana u konferencijama. Novi član Istočne konferencije trebala bi postati Minnesota.

Seattle i Las Vegas bi trebali igrati u Zapadnoj konferenciji i preostaje nam još da sačekamo službenu objavu NBA lige o proširenju.

Ona bi se trebala desiti krajem septembra i početkom oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi