Fenomenalna noć LeBrona Jamesa u nevjerovatnoj pobjedi LA Lakersa

Rijetko viđen rezultat

Fenomenalna noć LeBrona Jamesa u nevjerovatnoj pobjedi LA Lakersa

Esmer Oštraković

U noći koja je iza nas odigrane su četiri utakmice NBA lige, a nevjerovatan susret viđen je između San Antonio Spursa i LA Lakersa. Gosti su su na kraju slavili sa nevjerovatnih 138:143.

Rezultat koji se ne viđa jako često u košarci, osim na revijalnim utakmicama u SAD-u, a pitanje je i da li je neka od ove dvije ekipe igrala odbranu na ovoj utakmici.

Najbolji na ovoj utakmici bio je LeBron James koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u ovoj sezoni, te je postigao 39 poena i dodao 11 skokova.

Raspoložen je u pobjedničkoj ekipi bio i Dennis Schroder koji je ubacio 21 poen, te je dodao šest asistencija.

Walker je ubacio devetnaest poena, od čega je trinaest bilo u posljednjoj četvrtini, te je tako pomogao svojoj ekipu da dođe do pete pobjede u posljednjih šest utakmica.

Kod San Antonio Spursa najbolji je bio Keldon Johnson koji je postigao 26 poena, te je uz to dodao i deset skokova.

Oglasi

Tre Jones je ubacio 23 poena i imao je trinaest asistencija, dok je Devin Vassel ubacio devetnaest poena.

Toronto je uspio ostvariti pobjedu protiv Dallas Mavericksa, a konačan rezultat bio je 105:100, te je ovo bio jedan od najzanimljivijih susreta sinoć.

Houston je također ostvario pobjedu na svom terenu, a oni su bili bolji od Oklahome sa 118:105, a domaću pobjedu ostvario je i Phoenix protiv Utaha sa 113:112.

Svi rezultati NBA lige:

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 105:100

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 118:105

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 138:143

Phoenix Suns - Utah Jazz 113:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi