LeBron James predvodi listu najplaćenijih igrača u novoj sezoni NBA lige

Kralj na vrhu

LeBron James predvodi listu najplaćenijih igrača u novoj sezoni NBA lige

E. Škorić

U noći sa utorka na srijedu počinje nova sezona NBA lige.

Već prve noći dva spektakla - najprije okršaj aktuelnih prvaka Milwaukee Bucksa i Brooklyn Netsa od jedan sat i 30 minuta nakon ponoći, a zatim i duel Los Angeles Lakersa i Golden State Warriorsa od četiri sata ujutro po našem vremenu.

Vrvi NBA liga od zvijezda, ali i od milijardi uloženog novca kao i svake sezone. Ko su to najplaćeniji igrači trenutno?

Na prvom mjestu je LeBron King James, koji je prema magazinu Forbes uvjerljivo najplaćeniji igrač sa 111,2 miliona dolara prihoda koje će dobiti u sezoni 2021/22.

Iza Jamesa je ponajbolji šuter svih vremena Stephen Curry, koji će za samo za narednu sezonu od Golden State Warriorsa dobiti 92,8 miliona eura. Slijedi Kevin Durant sa 87,9 miliona eura, a onda Giannis Antetokounmpo sa 80,3 miliona.

Peto mjesto rezervisano je za novog člana LA Lakersa Russella Westbrooka (74,2), dok njegov bivši saigrač James Harden dobija naredne sezone 62,3 miliona.

U Top 10 su još Damian Lillard (56,3), Klay Thompson (54), Paul George (47,8) i Jimmy Butler (47).

Sa spiska. koji je sastavio časopis Forbes, Russell Westbrook jedini je igrač iz Top 5 koji je zaradio više novca od ugovora na terenu nego od ugovora izvan terena. S izuzetkom Stephena Curryja, koji ima veliki ugovor s Under Armorom, ostatak igrača iz Top 5 vezani su za Nike.

Top Komentari

Master_ya
A gdje ste vi nasli da su ovo cifre koje ce im klubovi platiti? Stvarno mogli bi malo poceti istrazivati prije nego objavite, ovo koze biti samo koliko se predpostavlja da ce zaraditi od ugovora plus reklame sto imaju. Giannis ima ugovor na 5 godina 228 miliona $ npr i kako ce dobiti 80 miliona onda ove godine?
4 1
Sukedzo
Znaci Salary Cap je 112 mil. $ za natednu sezonu, Curry je potpisao max ugovor od 210 mil. $ za 5 sezona, James ima platu oko 42 mil. $ znaci ove cifre koje vi pisete su pravo glupe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi