NBA liga uvela zanimljivo pravilo
(Foto: EPA)

Treneri će moći da se žale na odluku

NBA liga uvela zanimljivo pravilo

M. Šljivak

NBA liga uvela je zanimljivo pravilo od sezone 2019/2020.

Čelnici najjače košarkaške lige svijeta odlučili su da od nove sezone treneri dobiju mogućnost challengea na utakmici, baš kao što to imaju treneri u američkom fudbalu (NFL).

Treneri će imati mogućnost da zatraže challenge jednom u utakmici. Mogu pokušati da ospore sudijsku odluku za koju smatraju da je pogrešna, ali će ga moći koristiti samo ako imaju na raspolaganju timeout.

Ovo pravilo će sasvim sigurno donijeti određeni napredak, posebno jer su u proteklim godinama sudije pravile ogroman broj grešaka u ključnim trenucima utakmica.

NBA liga smatra da će uvođenje challengea dodatno unaprijediti igru u najjačoj ligi svijeta i da će na taj način broj sudijskih grešaka biti znatno manji.

Ovo su samo neke od grešaka koje su sudije napravile prošle sezone.

Promo

Top Komentari

Romanus
Bilo je I vrijeme
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi