Favoriti odmarali startne petorke, pa redom gubili

NBA liga

Favoriti odmarali startne petorke, pa redom gubili

E. Škorić

Brooklyn Netsi su sinoć poraženi na svom parketu od Orlando Magica rezultatom 100:93.

Slabašni Orlando slavio je u Barclays Centeru i pokazao da Netsi ipak ne mogu nikome parirati kada u sastavu nemaju svoje glavne zvijezde. Kyrie Irving od ranije ne igra, sada su izostali James Harden i Kevin Durant, ali i još neki važni igrači, pa je poraz bio neminovan.

U nedostaktu drugih zvijezda, Mills se kod domaćina istakao sa 23 poean, dok je Duke dodao 18 uz 14 skokova. U redovima Orlanda Robin Lopez je imao 20 poena uz 10 skokova.

Najuzbudljivije je bilo u okršaju Oklahome i LA Clippersa, gdje je domaćin tricom u zadnjim sekundama došao do trijumfa 104:103. Dort je imao 29 poena i najzaslužniji je za pobjedu OKC-a, dok je njegov sunarodnjak Kanađanin Gilgeous-Alexander ubacio 18 poena. Kod Clippersa Kennard je ubacio 27.

Golden State Warriorsi su poraženi sa 119:100 u Torontu. Raptorse su predvodili VanVleet sa 27 poena i 12 asistencija te Barnes sa 21 poenom. Kuminga je sa 26 bio najbolji u gostujućem sastavu. Treba naglasiti da su Warriorsi odmarali cijelu petorku uključujući i Stephena Curryja.

Nije sinoć nastupao ni Giannis Antetokunmpo i ostatak petorke Bucksa koji su poraženi sa 119:100 od Cleveland Cavaliersa. Boston Celtics je sa 114:107 slavio protiv New York Knicksa uz sjajne partije Fourniera i Walkera koji su bili motivisani protiv bivšeg tima. Francuz je ubacio 32, a Amerikanac 29 poena.

Bradley Beal je brojao do 37 poena u pobjedi Washington Wizardsa u gostima kod Utah Jazza (109:103). Mitchell je na drugoj strani ubacio 32 poena.

Top Komentari

Chico
A zasto su svi odmarali igrace bas sinoc ?
0 0
jose
Samo su Warriorsi odmarali najbolje igrače. Ostali su ili povrijeđeni ili zaraženi koronom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi