Ko visoko leti, nisko pada: Wembanyama je sinoć naučio dobru lekciju šta znači NBA
FOTO: Guiliverimage

Partija ispod očekivanja

Ko visoko leti, nisko pada: Wembanyama je sinoć naučio dobru lekciju šta znači NBA

Haris Zilić

Počela je prema tradiciji Ljetna NBA liga gdje klubovi na sceni mogu vidjeti neke nove zvijezde i igrače koji su bili na prethodnom draftu. Liga koja zna probuditi dosta pažnje među ljubiteljima košarke.

Ljetna liga dođe kao dobar skauting NBA klubovima pred pripreme za novu sezonu, a sinoćnje utakmice probudile su nezapamćeno interesovanje.

Duel San Antonio Spursa i Charlotte Hornetsa odigran je pred prepunim gledalištem u Las Vegasu, a razlog je bio prvi pik ovogodišnjeg drafta.

U dresu Spursa nastupio je francuski superstar 19-godišnji Victor Wembanyama.

Čini se da će ovaj 218 cm visoki košarkaš trebati vremena da se navikne na NBA, ako je suditi prema sinoćnjoj utakmici.

Oglasi

Wembanyama je na parketu proveo 27 minuta i imao učinak od devet poena, osam skokova i tri asistencije. Možemo reći veoma skromno za igrača od kojeg se dosta toga očekuje.

Sudeći i prema prvim utiscima javnosti Francuz je za većinu odigrao ispod očekivanja.

Očigledno je Wembanyama odmah dobio dobru lekciju šta zapravo znači NBA i da dominacija u Evropi ne mora da znači apsolutno ništa.

Wembanyama je u 44 utakmice prošle sezone koje je odigrao u dresu francuskog Metropolitansa 92 imao prosjek od 20,6 koševa, 10,1 skok, 3 blokade i 2,5 asistencija.

Inače u pomeutom duelu San Atnonio Spursi slavili su 76:68. Kod Suprsa najbolji je bio Champagnie sa 20 poena, osam skokva i Šest asistencija, dok se kod Hornetsa pokazaoMiller sa double-double učinkom od 16 poena i 11 skokova.

Top Komentari

user1596891057
Mlad naučiti će mislim da ima potencijal
0 0
K79
dominiro u francuskoj a ne u evropi, nije ni euroligu igrao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi