Boston stigao do meč lopte, Minnesota izbjegla "metlu"
FOTO: Minnesota Timberwolves/Twitter

NBA play off

Boston stigao do meč lopte, Minnesota izbjegla "metlu"

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja u play-offu NBA lige. U noći sa nedjelje na ponedjeljak vidjeli smo dva duela, po jedan na zapadu i istoku. U pitanju su bilee četvrte utakmice u serijama.

Boston Celticsi stigli su do meč lopte sinoć.

Boston je u četvrtom meču sa 121:129 bio bolji od Atlante, tako da će pred svojim navijačim u petoj utakmici imati priliku da ovjeri plasman u polufinale play-offa istočne konferencije.

Celticse je do trijumfa u četvrtom meču vodio Brown sa 31 poenom, četiri skoka i tri asistencije. Kod Atlante raspoložen je bio Young sa 35 poena i 15 asistencija, ali Hawksima to nije pomoglo da izjednače u seriji.

Minnesota Timberwolvesi spasili su se "metle" u prvom krug play-offa.

Oglasi

Vukovi su u četvrtom meču play-off serije na zapadu bili bolji od Dnver Nuggesta, nakon produžetka rezultatom 114:108. Regularni dio završen je rezultatom 96:96.

Timberwolvesi su ostlai u životu zahvaljujući maestralnoj partiji Edwardsa koji je ubacio 34 poena, dodao šest skokova i pet asistencije.

U redovima Denvera raspucan je bio nikola Jokić sa 43 poena, dodao je 11 skokova, ali Jokić i društvo moraju odigrati minimalno još jedan meča za plasman u polufinale.

U četvrtfinalnoj seriji vidjeli smo samo jednu "metlu". Philadelphija je sa 4:0 na istoku eliminisala Brooklyn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi