Nesportskim potezom naljutio Jokića, a onda je Srbin krenuo po osvetu

Sudija sve riješio na svoj način

Nesportskim potezom naljutio Jokića, a onda je Srbin krenuo po osvetu

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su sinoć na svom parketu ekipu Memphis Grizzliesa sa 113:97, a meč je obilježio ponovo srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je upisao triple-double učinak. Ipak, svi pričaju o trenutku kada su se Jokić i jedan igrač Memphisa skoro fizički sukobili na parketu.

Denver je pred svojim navijačima upisao još jednu pobjedu do koje je ovaj tim stigao odličnom igrom u drugom poluvremenu.

Nakon prve dionice Denver je vodio sa 28:27, ali Memphis je bio odličan u drugoj četvrtini, te se na odmor otišlo kod rezultata 58:50 za gostujuću ekipu.

Međutim, Denver je zaigrao mnogo bolje u drugom poluvremenu i uspio je da dođe do preokreta. Odlučujuća je bila posljednja četvrtina u koju su domaći košarkaši dobili sa 33:17, te su na kraju došli do pobjede rezultatom 113:97.

Denver je do pobjede vodio odlično Porter koji je ubacio 26 poena i uspio je dodati osam skokova i jednu asistenciju. Istakao se i Murray sa 22 poena, devet asistencija i pet skokova.

Naravno i ovaj put odličan je bio i Jokić koji je upisao triple-double učinak. Srbijanski košarkaš je ubacio 18 poena i dodao je još 18 skokova i deset asistencija.

Oglasi

Također, treba istaći da je u ekipi Memphisa sinoć najbolji bio Morant sa 27 poena, 10 asistencija i četiri skoka.

No, ono što je obilježilo ovu utakmicu jeste verbalni okršaj Jokića i Dillona Brooksa. Brooks je nesportskim potezom naljutio Jokića koji je odlučio da mu odgovori, ali na svu sreću između njih nije došlo do tuče i sudija je uspio da smiri situaciju.

Sve je počelo kada je Brooks u jednoj akciji namjerno povukao Jokića za ruku, a srbijanski košarkaš mu je jasno dao do znanja da to ne radi. Dok su trčali ka košu Denvera verbalno su se sukobili i gurkali, a sudija je obojici pokazao po tehničku.

Od ostalih mečeva ističe se pobjeda Minnesote Timberwolvesa protiv LA Lakersa sa 110:102, dok su Sacramento Kingsi u sjajnom meču sa 128:127 savladali Clipperse.

Najveće iznenađenje priredili su Brooklyn Netsi koji su konačno došli do pobjede i to na gostovanju kod Boston Celticsa. Netsi su protiv Celtisa slavili sa 115:105.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi