Nastavljeno NBA ludilo: Sudije poništile trojku za pamćenje, Grčka Zvijer u nevjerovatnoj formi
Fenomenalna sezona NBA lige nastavljena je i prethodne noći i dosta će se pričati o igrama velikih zvijezda

NBA liga

Nastavljeno NBA ludilo: Sudije poništile trojku za pamćenje, Grčka Zvijer u nevjerovatnoj formi

Midhat Šljivak

Samo tri utakmice NBA lige odigrane su u noći s utorka na srijedu. Uzbuđenja međutim nije nedostajalo. Viđena je čudesna partija Giannisa Antetokounmpa, težak poraz Boston Celticsa i nevjerovatna završnica meča Utah Jazza i Sacramento Kingsa.

Giannis Antetokounmpo odigrao je nevjerovatan meč u pobjedi Milwaukee Bucksa protiv Washington Wizardsa rezultatom 123:113.

Grčku zvijer Wizardsi nisu mogli zaustaviti. Tako je on za 36 minuta na parketu ubacio 55 poena, a ovom učinku je dodao 10 skokova i sedam asistencija.

Treba svakako istaći da je pogodio 15 od 16 slobodnih bacanja, nije pogodio nijednu trojku iz tri pokušaja i ukupan šut iz gire mu je bio 20 od 33.

Kod Bucksa pored Giannisa istakao se i Brook Lopez s 21 poenom i 12 skokova, te Bobby Portis sa 17 koševa i 13 skokova.

U sastavu Wizardsa Kristaps Porzingis je ubacio 22 poena, a Kyle Kuzma je dodao 20.

Oglasi

Najbolji tim lige Boston Celticsi pregaženi su u Oklahomi kod Thundera rezultatom 150:117.

Iako bez najboljeg strijelca tima Shaija Gilgeousa-Alexandera Thunder je neočekivano deklasirao Celticse uz čak petoricu košarkaša koji su dali 20 i više poena.

Predvodio ih je Josh Giddey s 25, Luguentz Dort je dodao 23, a Joe, Mann i Williams su dodali po 21. Kod Celticsa je Jaylen Brown ubacio 29, a Jayson Tatum 27.

Nevjerovatna završnica meča viđena je u Salt Lake Cityju gdje su Sacramento Kingsi pobijedili Utah Jazz rezultatom 117:115.

Kingsima je pobjedu donio De'Aron Fox na četiri desetinke prije kraja meča, ali je Utah umalo došla do senzacionalne pobjede.

Oglasi

Izveli su loptu, Lauri Markkanen je pogodio nevjerovatnu trojku za pobjedu, počelo je slavlje, no sudije su sve pokvarile ekipi Jazza.

Pregledom snimka utvrđeno je da Markkanen nije na vrijeme ispustio loptu i pobjeda je na kraju ipak pripala Kingsima, koje je do trijumfa vodio upravo Fox s 37 poena.

Lauri Markkanen je s druge strane ubacio 28 poena, a Jordan Clarkson je dodao 24.

NBA liga, rezultati:

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 123:113
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 150:117
Utah Jazz - Sacramento 115:117

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi