Dvije fenomenalne utakmice na početku nove NBA sezone
Foto - EPA

NBA liga

Dvije fenomenalne utakmice na početku nove NBA sezone

M. Šljivak

Nova NBA sezone počinje u noći sa utorka na srijedu sa dvije zaista fenomenalne utakmice.

Skraćena sezona sa 72 utakmice bit će otvorena utakmicom Brooklyn Netsa i Golden State Warriorsa, a nakon dugo vremena na parketu ćemo moći da vidimo Kevina Duranta, Kyrieja Irvinga sa jedne i Stephena Curryja sa druge strane.

Durant je propustio kompletnu prošlu sezonu zbog povrede Ahilove pete. Irving i Curry su imali također povrede koje su ih dugo odvojile od parketa, ali sada su potpuno spremni i sigurno da ćemo ih gledati u najboljim izdanjima.

Netsi u sezonu ulaze sa šampionskim ambicijama. Imaju zaista sjajan tim, a pred njima je prvi izazov u liku Stephena Curryja koji se sigurno poželio košarke.

Mozzart kladionica vam omogućava klađenje na ovaj meč. Netsi su favoriti, a svoju opkladu OSTAVITE OVDJE.

Veliku pažnju svakako će izazvati i derbi Los Angelesa između aktuelnih prvaka Lakersa i Clippersa.

Lakersi u novu sezonu ulaze čak i jači nego u prošlu. Doveli su sjajne igrače, posebno u defanzivi (Harrell, Gasol), napadački su na istom nivou i nema dileme da će ponovo biti glavni kandidat za naslov prvaka.

Sa druge strane Clippersi ponovo jure tron nakon još jedne razočaravajuće sezone. Ponovo je tu jako dobra ekipa okupljena oko Kawhija Leonarda i Paula Georgea, a vidjet ćemo koliko će napraviti ove sezone.

Mozzart u ovom duelu Lakerse vidi kao favorite. Opkladu za ovaj meč OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

crni1000
O cemu vi to, ako su ti starci sjajan Tim onda se super razumijemo u kosarku (:
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.