NBA sudije više ne priznaju ni čista zakucavanja: Bizarna odluka nakon kucanja Hardena

Nevjerovatno

NBA sudije više ne priznaju ni čista zakucavanja: Bizarna odluka nakon kucanja Hardena

M. Šljivak

James Harden ubacio je 50 poena u porazu Houston Rocketsa od San Antonio Spursa.


Nakon dva produžetka Spursi su slavili 135:133, a sve je možda moglo biti i drugačije da je Hardenu priznato zakucavanje za plus 15 na osam minuta prije kraja.

Košarkaš Houstona je ukrao loptu i zakucao ju je u koš. Lopta je očigledno prošla kroz obruč, ali sudije je zbunila činjenica da je mrežica izbacila loptu, pa su odlučili da ne priznaju poene.

Uzaludni su bili svi protesti i zaista je nevjerovatno da ovo nije priznato.

Top Komentari

yossarian
Pravilo je jasno, lopta mora proći kroz obruč i mrežicu ILI se zadržati u mrežici. Ako mrežica izbaci loptu izvan obruča, poeni se ne računaju. Međutim, ovdje se jasno vidi da je lopta prošla i kroz obruč i kroz mrežicu, pa sa vanjske strane ponovo došla na obruč i "pobjegla" s njega. Ako koš nije priznat, katastrofalna sudijska greška.
2 0
Kockasecera
Ne razumijem ove sudije, pa lopta prošla kroz koš i mrezica je sa vanjske strane vratila na obruč.. Katastrofa sudije..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi