NBA timovi žele odgađanje NBA drafta
Foto - EPA

Zahtjev čelnicima lige

NBA timovi žele odgađanje NBA drafta

Midhat Šljivak

NBA timovi zatražit će odlaganje drafta koji je zakazan za 25. juni.

Zbog pandemije koronavirusa najjača košarkaška liga svijeta je prekinuta prije mjesec dana, te se još uvijek ne zna kada će se najbolji košarkaši planete vratiti na parkete.

S obzirom na to da su utakmice obustavljene, NBA timovi sada žele da se pomjeri i datum drafta koji je zakazan 25. juni.

Sve ekipe su ujedinjene u ovom zahtjevu prema čelnicima lige i smatraju da se draft ne bi trebao održati prije 1. augusta.

Na ovaj potez ekipe su se odlučile nakon što im je onemogućeno da održavaju treninge i intervjue s prijavljenim igračima i smatraju da bi se zbog toga i draft trebao pomjeriti za kasniji datum.

Vidjet ćemo šta će NBA liga odlučiti u ovom slučaju, ali sve vodi ka tome da će draft ipak biti odgođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi