Najavljuje se najveća trojka u historiji NBA lige! No, da li je to realno?

LeBron, Irving i...

Najavljuje se najveća trojka u historiji NBA lige! No, da li je to realno?

E. Škorić

Nije nikakva tajna da bi LeBron James i Kyrie Irving voljeli ponovo igrati jedan s drugim. James je u biti to rekao ranije dok je njegov tim pokušavao da dovede Irvinga. Na kraju je Irving iz Brooklyn Netsa razmijenjen u Dallas.

Sada bi Irving trebao biti neograničeno slobodan agent, a glasine o ponovnom okupljanju dvije bivše zvijezde Cleveland Cavaliersa se zahuktavaju.

Kada je sezona Lakersa završila protiv Denver Nuggetsa u finalu Zapadne konferencije teškim porazom, James je prvi put u svojoj 20-godišnjoj karijeri spomenuo da razmišlja o umirovljenju. Bilo je lako nagađati da je James spomenuo umirovljenje kao način da izvrši pritisak na Lakerse da naprave još jedno hrabro pojačanje na popisu - poput Irvinga. Dok su navijači Lakersa sanjali o tome da u tim dodaju Irvinga, Irving je očito imao svoje ideje.

Irving je kontaktirao Jamesa oko pridruživanja Mavericksima za sljedeću sezonu, prema Shamsu Charanii iz The Athletica.

Chris Haynes iz Bleacher Reporta otišao je dalje, pišući da su Mavericksi planirali dati ponudu za zamjenu za Jamesa ove sezone dok je sezona Lakersa bila u krizi.

Oglasi

Bi li James stvarno tražio razmjenu od Lakersa? Mogu li James, Irving i Luka Dončić stati zajedno u istu ekipu? To je pikantna ideja, ali koliko je realna?

Najveći problem s Mavericksima u drugom dijelu sezone bio je nedostatak dubine oko Irvinga i Dončića. Dvije superzvijezde bile su sjajan napadački par, ali to nije bilo važno jer Dallas nije imao zaštitu obruča, odbranu s krila i nije imao dovoljno šutera oko sebe.

Mavsi jednostavno nemaju mnogo za ponuditi na tržištu. Jaden Hardy i Josh Green privlačni su mladi igrači, ali vam ne donose superzvijezdu. Tim Hardaway Jr. i Davis Bertans zajedno zarađuju oko 35 miliona dolara plate, ali ne smatraju se plus vrijednostima u tim poslovima. Dallas bi također mogao potpisati i zamijeniti slobodnog agenta Christiana Wooda, ali ni on neće ništa promijeniti.

Također bi bilo vrlo malo vjerovatno da bi James uopće došao u Dallas iz nekoliko razloga.

Neki drugi timovi možda mogu ponuditi bolje pakete od onoga što trenutno imaju Mavsi. Ali Dallas bi mogao dobiti drugu ekipu koja bi sklopila ugovor s tri tima kako bi se olakšao Jamesov ponovni susret s njegovim bivšim saigračem iz Cleveland Cavaliersa.

Oglasi

Jedna ekipa koju bi Mavsi mogli pokušati pozvati su Phoenix Sunsi. Ovo je potencijalni dogovor tri strane između Lakersa, Sunsa i Mavsa koji bi mogao imati smisla za sve strane.

Mavsi bi dobili LeBrona Jamesa, Lakersi dobivaju: Deandrea Aytona, Davisa Bertansa, Reggieja Bullocka, Josha Greena, Jadena Hardyja, 10. pik Mavsa, prvi pik Mavsa 2027., dok bi Sunsi dobili Tima Hardawayja, Christiana Wooda i Malika Beasleyja.

Dakle, u ovom dogovoru, Mavsi dobivaju Jamesa i dobivaju pokrivenu Veliku Trojku. U međuvremenu, Lakersi se mogu graditi oko još uvijek obećavajućeg mladog centra Deandrea Aytona, kao i izbora među 10 najboljih na ovogodišnjem draftu. Davis Bertans i Reggie Bullock služit će kao dopune plata i mogli bi biti potencijalni kandidati za razmjenu u budućnosti, ovisno o tome u kojem će smjeru Lakersi krenuti nakon razmjene. I, još jednom, Dallas bi također mogao riješiti se mladih Josha Greena i Jadena Hardyja.

U međuvremenu, Phoenix mijenja nezadovoljnu zvijezdu Aytona, koji želi biti u središtu pozornosti. Dobit će to u Los Angelesu uz Anthonyja Davisa. Razmjenom Aytona, Sunsi dobivaju tonu dubine da okruže Kevina Duranta, Devina Bookera i Chrisa Paula. Christian Wood igra kao njihov početni centar. Tim Hardaway Jr. i Malik Beasley još uvijek nude vrijednost na krilnim pozicijama.

Dolazak Jamesa bio bi scenarij iz snova za navijače Mavsa. Ali s obzirom na što trenutno imaju, to bi moglo više izgledati kao pusti san. Ipak, slobodno je sanjati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi