Lakersi dobili "metlu" u finalu Zapada, a onda je LeBron James šokirao cijeli košarkaški svijet!

Pred njim je najteža odluka ikad

Lakersi dobili "metlu" u finalu Zapada, a onda je LeBron James šokirao cijeli košarkaški svijet!

E. Čaušević

Los Angeles Lakersi ispali su u finalu Zapadne konferencije jer su sa 4:0 poraženi od Denver Nuggetsa. Sezona za Lakerse je završena, no Amerikanci jedino bruje o izjavi koju je nakon sinoćnjeg poraza dao LeBron James koji je zabrinuo cijeli košarkaški svijet s onim što je rekao.

Lakersi su imali poprilično loš regularni dio sezone i na kraju su uz dosta muke došli do play-offa gdje su igrali sjajno. No, u finalu Zapadne konferencije naišli su na Nikolu Jokića i društvo protiv kojih jednostavno nisu imali snage da se nose.

Međutim, malo ko je mogao očekivati "metlu" za Lakerse u finalu Zapada, ali to samo pokazuje koliko dominantno Denver igra ove sezone.

LeBron James odigrao je sinoć fantastičan meč u kojem je ubacio 40 poena i dodao deset skokova i devet asistencija, no ni to nije bilo dovoljno ekipi iz Los Angelesa da dođe do pobjede i smanji na 3:1 u seriji.

James se našao u centru pažnje i nakon utakmice, a američka javnost bruji o press konferenciji na kojoj se pojavio jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Košarkaš Lakersa je iznenadio javnost kada je priznao da razmišlja o tome da li da nastavi svoju karijeru i da uopšte nije siguran da li će se i naredne sezone vratiti na parket.

Oglasi

"Vidjet ćemo, ne znam, ne znam šta će se desiti. Imam mnogo toga o čemu moram da razmislim. Ova sezona je bila kul vožnja, ali ne znam. Ne mogu reći da je bila uspješna sezona za klub jer u ovoj fazi karijere ne igram ni za šta osim za osvajanje NBA prstena. Nisam sretan što nismo otišli u finale", rekao je James.

Nakon toga jedan od novinara pitao je Jamesa šta mu znači da mora da razmisli šta i kako dalje, te da li je to naznaka da ga iduće sezone više nećemo gledati na parketu.

"O čemu razmišljam? O tome da li ću nastaviti da igram naredne sezone. Da li odlazim? Moram da razmislim o svemu", dodao je košarkaš Lakersa.

Američki mediji pišu da James ozbiljno razmišlja o tome da se penzioniše i da je klub već upoznao s tim. Ipak, konačna odluka nije donesena i saopštit će je nakon što se odmori od još jedne duge sezone.

James ima već 38 godina i na najvećem nivou igra još od 2003. godine. Četiri puta uspio je da osvoji NBA prsten, a da li će mu ovo biti posljednja sezona u igračkoj karijeri ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi