Skok u bazen s balkona lako je mogao okončati karijeru LeBrona Jamesa
Jedna velika karijera umalo je tragično okončana 2011. godine zbog velikog nemara King Jamesa (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Skok u bazen s balkona lako je mogao okončati karijeru LeBrona Jamesa

M. Šljivak

LeBron James jedan je od najvećih košarkaša svih vremena i rijetkost je čuvenog 'Kralja' vidjeti neozbiljnog na parketu. Ipak, van njega je imao određenih 'bubica' što je otkrio njegov nekadašnji saigrač iz Miami Heata Dwyane Wade. Radi se o skoku u bazen s balkona koji je lako mogao okončati karijeru čuvenog košarkaša.

LeBron James je najbolji strijelac i historiji NBA ligi i jedan od najboljih košarkaša koji su se ikad pojavili.

Tokom bogate karijere LBJ je uzeo četiri titule prvaka. Dvije je uzeo s Miami Heatom gdje je igrao od 2010. do 2014. godine, a lako se moglo desiti da 2011. godine okonča karijeru zbog gluposti koju je napravio.

On je nakon poraza u finalu te godine od Dallas Mavericksa napravio sulud potez. Odlučio je skočiti s balkona u bazen s nekoliko metara visine i ostavio je saigrača Dwyanea Wadea u nevjerici.

Wade je događaj ispričao u razgovoru s Rachel Nichols. Tu scenu nikada neće zaboraviti jer je nešto što ga je šokiralo.

"Uživali smo pored bazena kada se pojavio Bron sa suprugom Savannah. Kunem vam se, LeBron je pitao šta ima, pogledao je dole i vidio je bazen", priča Wade i nastavlja.

Oglasi

"Pitao je šta mislimo koliko je dubok? Bila je to dubina od dva ili tri metra. Rekao je da će odmah provjeriti", otkriva Wade.

"Uzeo je stvari i skočio je u bazen s balkona. Ostao sam u nevjerici. Pomislio sam: 'Ovaj čovjek je lud'. Tek tako je skočio u bazen ne razmišljajući da bi mu to moglo okončati karijeru", govori Wade.

Srećom, James je prošao bez ikakvih povreda. Skok u bazen je prošao dobro, a James je već naredne godine s Heatom uzeo svoj prvi NBA prsten, kojeg je potom i odbranio.

Nakon odlaska iz Heata donio je prvi naslov i u svoj Cleveland, kao i u Los Angeles u drugoj sezoni po dolasku u Lakerse.

James je ove sezone prestigao Kareema Abdul-Jabbara i postao je najbolji strijelac u historiji najjače košarkaške lige svijeta i izvjesno je da će u karijeri postići preko 40.000 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi