Phili stigao pakleni šuter, dobar posao Knicksa, trejdovan i ljubimac Grobara

NBA pijaca otvorena do 21h

Phili stigao pakleni šuter, dobar posao Knicksa, trejdovan i ljubimac Grobara

Edmir Škorić

Rok za razmjenu NBA igrača ističe večeras u 21 sat po srednjoevropskom vremenu. Do ovog trenutka, iako se radi o najuzbudljivijem danu NBA kalendara, nije bilo spektakularnih razmjena među klubovima.

Jedan od najznačajnijih tradeova u posljednjem danu NBA prijelazbnog roka napravljen je između New York Knicksa i Detroit Pistonsa. Knicksi su ranije doveli jednog od najboljih defanzivaca lige OG-a Anunobyja iz Toronta, a sada su angažovali Bojana Bogdanovića, koji bi trebao pomoći Jalenu Brunsonu.

Bogdanoviću će Knicksi biti šesti NBA klub, nakon Brooklyna, Washingtona, Indiane, Ute i Detroita. Ujedno će biti treći hrvatski igrač u historiji Knicksa, nakon Bruna Šundova i Marija Hezonje.

Knicksi su uz Bogdanovića dobili i Aleca Burksa, a Pistonsima su poslali Qunentina Grimesa, Evana Fourniera, Ryana Arcidacona te Malachija Flynna, kao i dva buduća pika druge runde NBA drafta.

Dallas je pojačao pozicije u reketu, pa su iz Washingtona doveli Daniela Gafforda, dok će Wizardsima biti ustupljena prava na Richauna Holmesa i za sada nepoznati pickovi.

Oglasi

Iskusni bivši All-Star Gordon Hayward (33) napustio je Charlotte Hornetse i pridružio se Oklahomi, dok će Tre Mann i Davis Bertans u suprotnom pravcu. Bertants je bivši igrač Partizana i jedan od ljubimaca Grobara.

Buddy Hield je iz Indiane prešao u Philadelphiju. Pacersima su 76ersi za šutera dali Marcusa Morrisa, Furkana Korkmaza i tri picka druge runde drafta.

Xavier Tillman iz Memphisa je prešao u Boston, a Utah Jazz je Kellyja Olynika i Ochaia Agbajija poslao u Toronto Raptorse. Utah će dobiti Kiru Lewisa, Otta Portera i prvi pick Toronta u 2024. godini.

Utah se pojačao, ali ostao je bez reprezentativca Italije Simonea Fontecchija koji karijeru nastavlja u Pistonsima. Srpski reprezentativac Vasilije Micić napustio je Oklahomu i on karijeru nastvlja u Charlotte Hornetsima.

Trenutno je propao dogovor Atlanta Hawksa i New Orleans Pelicansa za trande Dejountea Murrayjea. Hawksi se nadaju da će dobiti dva picka u prvoj rundi u zamjenu za Murraya, ali timovi za koje se pričalo da su zainteresirani nisu bili voljni ponuditi više od jednog. Uz New Orleans, Lakersi, Knicksi i Netsi bili su među istaknutim momčadima za koje se zanimao bivši All-Star bek.

Do 21 sat za očekivati je da se dogodi još neka razmjena, ali barem za sada, nema spektakularnih poslova u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi