Srbin nije mogao da se suzdrži: Masovna tuča u NBA zasjenila ostala dešavanja

Neželjene scene na meču Heata i Pelicansa

Srbin nije mogao da se suzdrži: Masovna tuča u NBA zasjenila ostala dešavanja

A. Čaušević

NBA noć obilježila je masovna tuča košarkaša i kluba na meču New Orleans Pelicansa i Miami Heata. Gosti su dobili meč 106:95, a fizičkom obračunu je učestvovao i srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jović.

Neželjna dešavanja na meču Pelicansa i Heata su glavna tema među ljubiteljima košarke. Sve je počeo na startu četvrte četvrtine.

Love je faulirao Williamsona koji je završio na podu, a zatim je došlo do koškanja između Marshalla i Butlera gdje je košarkaš Pelicansa počeo daviti zvijezdu Heata.

Sve je to bio okidač za gužvu i masovnu tučnjavu igrača i klupe. U svemu se nije uspio suzdržati i Jović koji na Butlera gleda kao na starijeg brata.

Sudije su na kraju izsključile Butlera i Bryanta kod Heata, dok je u ekipi Pelicansa meč ranije bio završen za Marschalla i Jose Alvarada, dok je Srbin "preživio" i završio je meč.

Oglasi

Mladom Joviću je ovo bio treći put u nizu da bude starter, ali je imao skroman učinak od tri poena za 20 minuta na parketu. Heat je do pobjede predvodio Adebayo sa 24 poena.

U akciji je bio i Nikola Jokić koji je u trijumfu Denver Nuggetsa nad Portland Trail Blazersima 127:112 upisao triple-double.

[related]https://twitter.com/SwipaCam/status/1761250295928291715[/related]

Najbolji košarkaš današnjice je imao 29 poena, 15 skokva i 14 asistencija. Ovo mu je bio ukupno 138 triple-double u karijeri čime se izjednačio sa LeBronom Jamesom.

Jusuf Nurkić zbog povrede zgloba nije igrao za Phoenix Sunse koji su na gostovanju kod Houston Rocketsa upisali tijesan poraz 114:100.

U derbiju večeri Milwaukee Bucksi su u gostima pobijedili Minnesoa Timberwolvese 112:107 uz 33 poena i 12 skokova Antetokoumpa.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Evo poceli si njih dvojica dopisivati,zelim im obadvojici ugodan dan u tusu!
2 1
BosanskaSvedska
Uvjek neki traktorista pravi belaj i kad mu sapun ispadne onda je ugrozen!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi