Celticsi i Tatum nastavili sa sjajnim igrama, drama u duelu Spursa i Rocketsa
(AP Photo/George Frey)

Nova NBA uzbuđenja

Celticsi i Tatum nastavili sa sjajnim igrama, drama u duelu Spursa i Rocketsa

H. Zilić
Teme:

Odigrano je sedam mečeva na NBA parketima u noći sa utorka na srijedu, nije nedostajalo uzbuđenja, a vidjeli smo nekoliko vrlo zanimljivh duela, a samo tri tima nisu uspjela doći do 100 poena prethodne noći.

New York Knicksi su sa 106:79 savladali Philadelphiu 76ers, a noć je obilježio Hart koji je u dresu Kincksa meč završio sa triple-double učinkom od 20 poena, 19 skokova i deset asistencija, Burnons je ubacio 20 poena, dok je kod Philadelphije Oubre ubacio 19 poena.

Memphis Grizzlies je rezultatom 109:97 savladao Washington Wizardse, a ključna je bila druga četvrtina koju je Memphis dobio sa 38:21.

Grizzliese je predvodio Jemison sa 24 poena i šest skokova, kod Čarobnjaka Kuzma je ubacio 24 poena, dodao sedam skokova i pet asistencija.

Indiana Pacersi kao gosti su savladali Oklahoma City Thundere rezultatom 111:121 u utakmici sa dosta preokreta.

Pacerse je do vrijednog trijumfa predvodio Turner sa 24 poena, dok Thunderima nije pomogao ni odlični Gligeous-Alexander sa 30 poena i deset skokova.

Oglasi

Najuzbudljiviji duel večeri odigrali su San Aantonio Spursi i Houston Rocketsi, a na kraju su gosti iz Houstona slavili rezultatom 103:101.

U redovima Rocketsa VanVleet je susret završio sa 21 poenom, sedam skokova i sedam asistencija, dok je kod Spusra Jones ubacio 24 poena, Sochan je dodao 21 poen.

Boston Celticsi igraju sjajno ove sezone, a sinoć su kao gosti savladali Utah Jazz rezultatom 123:107.

Celticse je predvodio fenomenalni Tatum sa 38 poena, dok je kod Jazzera George ubacio 26 poena i dodao šest asistencija.

Minnesota Timberwolvesi su u gostima bili bolji od Los Angeles Clippersa rezultatom 118:100.

Vukovi su imali raspoloženog Edwardsa sa 37 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok se Clippersa izdvojio George sa 22 poena, tri skoka i tri asistencije.

I na kraju sinoćnjeg programa Sacramento Kingsi su deklasirali Milwaukke Buckse sa 129:94.

Kod Bucska prvo ime je prema navici bio Giannis sa 30 poena i 13 skokova, dok je kod Kingsa Fox susret završio sa 29 poena, šest skokova i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi