Nikola Jokić nije sa ove planete: Protiv Ratnika je odigrao partiju za pamćenje
FOTO: EPA

Uzbudljiva noć na NBA parketima

Nikola Jokić nije sa ove planete: Protiv Ratnika je odigrao partiju za pamćenje

H. Zilić

Uzbuđenja su bila sinoć na NBA parketima gdje je odigrano osam duela, a noć je obilježio nevjerovatni Nikola Jokić koji je vodio Denver Nuggetse do trijumfa protiv Golden State Warrirosa rezultatom 119:103 na gostujućem parketu.

Pomenutu utakmicu Jokić je završio s triple-double učinkom i to od 32 poena, 16 skokova i 16 asistencija i ovo je jedna od najboljih partija Jokića statistički gledano.

Centar iz Srbije je ostvario triple-double učinak sa više od 30 poena i sa više od 15 skokova i više od 15 asistencija, svakako učinak koji će se pamtiti dugo.

Dodajmo da je kod Denvera Murray postigao 27 poena, a kod Golden Statea najbolji je bio Thompson sa 23 ubačena poena.

Još jedan košarkaš iz Srbije imao je dobru pucačku noć. Bogdan Bogdanović je ubacio 17 poena, dodao pet skokova i tri asistencije u trijumfu njegovih Atlanta Hawksa protiv Orlando Magica rezultatom 109:92.

Chicago Bulls su kao gosti savladali New Orelans Pelicanse rezultatom 114:106, a kod pobjedničkog tima briljirao je Crnogorac Nikola Vučević sa double-double učinkom od 22 poena i 13 skokova.

Oglasi

LA Clippersi poraženi su na svom parketu od Sacramento Kingsa rezultatom 123:107, a u redovima tima iz Los Angelesa dobar je bio hrvatski centar Ivica Zubac sa učinkom od 16 poena, šest skokova i dvije asistencije.

U ostalim sinoćnjim utakmicama zabilježeni su ovi rezultati:

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 80:93

Utah Jazz - San Antonio Spurs 128:109

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 110:123

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 105:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi