NBA zvijezda stiže u BiH: Nema razloga da ne igram za reprezentaciju

Fournier će igrati protiv naše selekcije

NBA zvijezda stiže u BiH: Nema razloga da ne igram za reprezentaciju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske gostovaće za dva mjeseca u Bosni i Hercegovini u susretu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Francuzi će u ovom duelu biti veliki favoriti i dolaze kao prvoplasirani tim u našoj grupi. Ipak, iako su osigurali plasman u drugi krug u BiH će doći pojačani NBA zvijezdom Evanom Fournierom.

Košarkaš Orlando Magica je najavio svoj dolazak u nacionalni tim i ističe kako nema razloga da propušta nastup u reprezentaciji.

"Lijepo nas je vidjeti na vrhu bez poraza, ali mi želimo nastaviti seriju pobjeda. Želimo u drugi krug sa svih šest pobjeda i želimo pokazati da smo među najboljim evropskim selekcijama", rekao je Fournier, te je najavio svoj dolazak u reprezentaciju ovog ljeta.

"Biću tu, to je sigurno. Smatram da nema razloga da igrači odbijaju nastupe u nacionalnom timu u junu i julu. Na mene reprezentacija može računati i ja ću igrati ovog ljeta, kao što sam igrao i ranijih godina. Biću uvijek dostupan reprezentaciji", istakao je Fournier.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Francuzi će 29. juna igrati protiv naše selekcije u Tuzli, a 2. jula gostuju selekciji Rusije.

Top Komentari

Lud
Doće i Nurkić da igra z BIH !!! Al u ku.cu....
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi