'Neboder iz Čada' potpisao za berlinsku Albu

Postat će prvi košarkaš iz Čada u elitnom europskom natjecanju

'Neboder iz Čada' potpisao za berlinsku Albu

Prvi košarkaš iz afričke države Čad zaigrat će u Euroligi.

'Neboder iz Čada' kako zovu košarkaša iz te zemlje Christa Koumadjea, zaigrat će za berlinsku Albu.

Koumadje je dobio poziv njemačkog prvaka o kome nije dugo razmišljao nakon sjajnih igara za ruski Avtodor iz Saratova. Koumadje će odmah moći nastupiti za Albi u i Euroligi i u njemačkom prvenstvu. 

221cm visoki košarkaš iz Čada prije dvije godine nije bio draftiran ali je nekako ipak završio u 76-ersima koji su ga poslali u svoju razvojnu momčad Delaware Blue Coats. U septembru 2020. godine obreo se u španjolskom Estudiantesu u kom je ostao 3 mjeseca prije nego što je završio u ekipi iz Saratova u kojoj je imao nekoliko zaista sjajnih partija u jakoj VTB ligi. Ugovor s njemačkim klubom Koumadje je potpisao do 2023. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi