Sjajni De Colo protiv berlinske Albe nastavio Fenerovu bajku

Sjajna utakmica u Istanbulu

Sjajni De Colo protiv berlinske Albe nastavio Fenerovu bajku

Košarkaši Fenerbahcea nastavili su svoj veliki niz euroligaških pobjeda i u svojoj dvorani u sjajnoj utakmici bili bolji od berlinske Albe rezultatom 89:84. 

Odlično se berlinski tim predstavio nakon dvotjedne stanke u kojoj su se igrala Kup natjecanja širom Europe.

Ni u jednom momentu nisu Turcima dopustili da se opuste i cijeli susret je protekao u neizvjesnosti. Na kraju je za pobjedu domaćina najzaslužniji bio Nando De Colo koji u posljednje vrijeme opet podsjeća na onog košarkaša kojeg su sjajne igre odvele u NBA ligu. Upravo je Francuz na kraju bio ta prevaga koja je prelomila i odlučila pobjednika u ovoj sjajnoj utakmici u kojoj su i Nijemci imali svoje šanse. Njegovih 26 poena i 8 asistencija bilo je previše za košarkaše Aita Garcie Renensesa koji unatoč porazu mogu otići kući itekako zadovoljni. 

Uz De Cola odličan je bio i Pierre sa 17 poena a Gudurić i Vesely dodali su po 12. Kod Albe je pet košarkaša imalo dvoznamenkaste učinke a najviše je postigao Eriksson koji je ubacio 19, dok je Lammers dodao 16. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi