Nekima je san imati toliki broj poena: Howard do kraja popunio kolonu 'skokovi'

Noć vrijedna pažnje

Nekima je san imati toliki broj poena: Howard do kraja popunio kolonu 'skokovi'

Sjajni centar Charlotte Hornetsa Dwight Howard iza sebe ima noć za pamćenje. On je poznat po odličnim fizičkim predispozicijama koje mu pomažu da dominira u reketu, a sinoć je išao debele iznad svojih standarda.

Iako Howard posljednjih sezona ne igra ni blizu kao iz vremena kada je bio član Orlando Magica, ove sezone veoma često pokazuje zašto je nekada bio najdominantniji centar u ligi.

Njegova sinoćnja partija ostat će upamćena dugo vremena, prije svega zbog broja skokova. Howard je imao učinak od 32 poena i 30 skokova, iz igre je šutirao 10 od 17, a učinku je dodao i jednu asistenciju. Treba reći da je od 30 skokova uhvatio čak 11 ofanzivnih. Na kraju je pomogao svom timu da slavi u gostima protiv Netsa sa 111:105.

Centar Charlotte Hornetsa je na ovaj način postao prvi igrač koji je imao barem 30 poena i isto toliko skokova od Kevina Lova i sezone 2010/11. Osim toga, on je tek šesti igrač u posljednjih 40 godina sa ovakvim učinkom.

Na kraju svega dodajmo da je statistika Howarda iz ove sezone veoma dobra jer u prosjeku postiže skoro 16,5 poena po meču i hvata čak 12 skokova. Inače, ovo mu je najbolja košgeterska sezona još od 2014. godine kada je u dresu Houston Rocketsa ubacivao 18,3 poena po meču, a imao je nešto preko 12 skokova. Najbolju sezonu karijere Howard je odigrao u dresu Orlando Magica kada je u sezoni 2010/11 imao u prosjeku 23 poena i 14 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi