"Igrali samo kao go*na, nestat ćemo za pet godina"

Srbija bez Olimpijskih igara

"Igrali samo kao go*na, nestat ćemo za pet godina"

A. Čaušević

Iako slovi za zemlju košarke Srbija nije uspjela da izbori plasman na Olimpijske igre i to na domaćem parketu.

U finalu kvalifikacionog turnira Srbija je izgubila od Italije. U Beogradu je bilo 95:102, a Azzurri su većim dijelom drugog dijela imali i 20 poena prednosti.

Nakon utakmice Nemanja Bjelica nije krio razočarenje koje je doživio i bio je poprilično oštar u svojim izjavama.

"Igrali smo kao go*na, a ako kažem da smo pokušali… Kako onda da kažem da je trebalo da uzmemo vizu za Tokio. Sa ovim stavom ne možemo da igramo košarku. Neću da pričam o pritisku, jer ako nisi ovdje u timu sa 100 posto sebe, onda to ne valja. Naše ponašanje mora da se popravi i samo ako naučimo nešto... Zapravo, drago mi je što sam bio dio ovog tima, kao i onog prrije dvije godine. Ljudi, za pet godina ćemo nestati ako se nešto ne promjeni. Moramo mnogo bolje, drugačije, da bismo nešto napravili", poručio je Bjelica.

"Mogao bih da pričam sat vremena, ali ne vrijedi.. Moramo da budemo primjer na terenu. Mala smo zemlja, moramo da budemo primjer cjeloj naciji, a večeras nismo bili tim. Ovo nije šala, igranje za reprezentaciju nije šala, ali očigledno nešto ne štima", rekao je košarkaš Miami Heata.

Na meti velikih kritika našao se i Vasilije Micić koji iza sebe ima odličnu sezonu u Efesu. Micić je bio MVP Eurolige nakon što je osvojio titulu s Efeson, a nekoliko dana kasnije s ovim klubom postao je prvak Turske.

Sjajni playmaker se nakon sinoćnjeg lošijeg izdanja našao na meti kritika srbijanske javnosti, a nakon utakmice dao je poprilično misterioznu izjavu.

Reprezentativac Srbije izjavio je da mu se pred početak utakmice desila neočekivana situacija, ali nije htio odmah da otkrije o čemu se radi.

"Težak poraz za sve nas. Neočekivana situacija koja se desila meni lično, ali nije sada vrijeme za to. Italijani su igrali odlično, čestitam im", rekao je Micić.

Jedan od novinara pitao je da li je u pitanju neka povreda, a Micić je samo kratko odgovorio: "Čuće se".

Top Komentari

stranputica
Dešava se ono što sam prognozirao prije 5-10 godina za reprezentaciju srbije. Kvalitet koji se decenijama stvarao na podučju JUG polako nestaje. U Hrvatskoj se to dešava od 2000 naovamo u Srbiji 20-tak godina poslije. Sada imate i praktično znak jednakosti između košarkaša iz Islanda ili Srbije. Ko će od njih dvojice uspjeti je samo statistički podatak. Srbija je u prošlosti imala enorman broj košarkaša visokog srednjeg razreda, koji su lakoćom pratili njihove top igrače i po mom mišljenju je to bio razlog za njihove uspjehe. Trenutno nemaju niti jednog dokazanog igrača na evropskom tlu, Ostali su stari ili jednostavno neovoljno kvalitetni za vrhunske uspjehe, a i baza dobrih i kvalitetnih igrača i trenera im je sve manja. Pogledajte jednostavno sastav Crvene Zvijezde. Vodeći igrači su isključivo stranci (tamnoputi igrači) u koje se pumpa novac, da bi klub bio na ovom nivou. Domaći kvalitetni igrači su marginalizirani, što se očigledno vidi na rezultatima reprezentacije. Pozdrav!
3 2
dinass
Teodosic mu se desio,nije trebo da ga zove uopste.Kalinic je isto totalno van forme.Davidovac sa klupe bi boljje odigrao.Kokoskov veliko razocarenje,igraci mu vode reprezentaciju.Nisu dvije akcije odigrali cijelu utakmicu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije