Nemanja Gordić: Najbolju asistenciju u karijeri sam imao u dresu Bosne i Hercegovine
Nemanja Gordić je najbolji asistent ABA lige u historiji

Gordić se u septembru nije pojavio na okupljanju i od tada nije igrao za reprezentaciju BiH

Nemanja Gordić: Najbolju asistenciju u karijeri sam imao u dresu Bosne i Hercegovine

S. Pašalić

Košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić je dao intervju za srbijanski Kurir u kojem je govorio o ABA ligi, asistencijama i svojim protivnicima.

Gordić je postao najbolji asistent u historiji ABA lige sa ukupno 834 precizna dodavanja, ali ističe da je to zasluga i njegovih saigrača u klubovima za koje je igrao u ABA ligi.

"Stvarno nisam vjerovao da ću jednog dana biti najbolji po asistencijama u jednom od najjačih takmičenja u Evropi. Htio bih da istaknem da sam na početku karijere bio šuter, ali tokom godina došlo je do promjene uloge, pa mi je ovaj rekord još draži"

"Kada sam vidio da sam postao rekorder po broju asistencija, prvo što mi je prošlo kroz glavu bili su moji počeci, kada sam tek krenuo da se bavim košarkom", rekao je Gordić i nastavio:

"Igrao sam basket ispred zgrade, i kao i svi klinci maštao da postanem profesionalni košarkaš. Imao sam snove, zamišljao kako ću da pobjeđujem, postižem koševe, osvajam trofeje. Nisam ni pretpostavljao da ću te snove i da proživim"

"U svakom slučaju lijep je osećaj. Tokom godina se polako navikneš, postaje ti normalno da ostvaruješ uspjehe, kako timske, tako i lične. Ali tokom čitave karijere moraš da zadržiš želju da budeš najbolji, jer bez toga nema ništa"

Gordić je u svojoj karijeri imao dosta sjajnih asistencija, ali je jednu ipak izdvojio, a ona je bila u utakmici kada je igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"U ABA ligi mi je teško da se sjetim, stvarno je bilo mnogo lijepih asistencija, ali jednu bih izdvojio, koja nije vezana za ovo takmičenje. Ona je bila kada je Bosna i Hercegovina igrala protiv Izraela, tada sam Kikanoviću dodao jednu nesvakidašnju asistenciju, on je pogodio trojku i tako smo stigli do izjednačenja"

Igrač Budućnosti smatra da je ABA liga ozbiljno takmičenje gdje mladi igrači imaju prostora za napredovanje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Iskreno, mislim da je ABA liga pun pogodak, prije svega za mlade igrače. Čak je i druga liga izuzetno kvalitetna, što je dovoljan pokazatelj da se radi o dobrom takmičenju. Mislim da je ona izuzetno korisna za košarkaše koje prelaze iz juniora u seniore"

"Da ne pričam o igračima koji su nekada igrali ABA ligu, a sada nastupaju u NBA i Euroligi. To dovoljno govori o kvalitetu. Mnogo je odličnih igrača igralo u ovom takmičenju, poput Nikole Jokića, oba Bogdanovića, Šarića, Bjelice, Pekovića i mnogih drugih", dodao je Gordić.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Je li njemu savez napravio kuću i bazen?
2 0
karlhajncbrazzzo
Pravi insan sam renovira svoju kuću, ne čeka pomoć od onog koji nema. Pravi insan ne pita šta će država uraditi za njega, nego kako može pomoći državi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi