Nemoguća misija pred bh. košarkašima
Pakleni sastav Francuske je veliki favorit protiv BiH

BiH čeka Francusku

Nemoguća misija pred bh. košarkašima

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mejdanu igra utakmicu protiv selekcije Francuske u duelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini koje se igra naredne godine.

Naša selekcija u ovaj duel ulazi kao apsolutni autsajder. Veliki broj otkaza primorao je selektora Duška Vujoševića da se okrene drugim opcijama, pa tako reprezentacija BiH u ovom duelu neće računati na glavne zvijezde.

Večeras će sve biti na leđima kapitena Elmedina Kikanovića. Iako je zadnji završio klupske obaveze, Kikanović nikada nije odbio reprezentaciju i pokazao je kako je istinski kapiten.

Sigurno je da će on večeras dati sve od sebe. Imaće svakako veliku pomoć od ostalih saigrača, koji će sasvim sigurno ginuti na parketu protiv velikog favorita.

Sa druge strane Francuzi su u Tuzlu došli u izuzetno jakom sastavu. Selekciju Vincenta Colleta predvode NBA zvijezde Batum, Fournier i Gobert, a tu su i dobro poznata euroligaša imena poput Huertela, De Cola, Cusera.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ovaj sastav je svakako jedan od najjačih u Evropi. Pobjeda Francuza se nameće kao logična u ovakom omjeru snaga jer bi realno bili veliki favoriti i da je naša selekcija kompletna.

Ipak, u sportu se dešavaju čuda. Dvorana Mejdan i tuzlanska publika uvijek su igrač više na parketu, ali ova utakmica nažalost djeluje kao nemoguća misija za bh. selekciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti