Neposlušna četvorica u Panathinaikosu prošla bez otkaza
Foto: EPA

Odbili kaznu putovanja autobusom iz Istanbula

Neposlušna četvorica u Panathinaikosu prošla bez otkaza

D. Rakanović

Stručni štab i košarkaši Panathinaikosa doputovali su u četvrtak u Atinu nakon 17 sati putovanja autobusom od Istanbula.

Podsjetimo, vlasnik PAO-a Dimitris Giannakopoulos je nakon ispadanja od Fenerbahčea otkazao avionske karte i naredio ekipi da se iz Istanbula vrati autobusom. 

Četvorica košarkaša odbila su naređenje i u Atinu se vratili avionom. To su Antonis Fotsis, Chris Singleton, Mike James i Kenny Gabriel.

Odmah nakon što je stručni štab stigao u Atinu održan je sastanak vlasnika i trenera Xavija Pascuala.

Glavna tema bila je sudbina četvorice igrača koji su se vratili avionom. Odlučeno je da oni ostanu dio tima zbog želje da se osvoji titula šampiona Grčke, a ovim povodom PAO je izdao saopštenje. 

"Odluka da se u Atinu vratimo autobusom nije bila povezana sa eliminacijom od Fenerbahčea, nego je rezultat kontinuiranih prekršaja discipline i profesionalizma pojedinih igrača i rezultat indiferentnosti i potpune predaje nekih igrača u trećoj utakmici. Nadamo se da ovakve mjere više nećemo morati da preduzimamo.

Igrači moraju da budu svjesni da postoje zahtjevi kluba, da oni imaju obaveze prema timu, istoriji i navijačima koji su ih podržavali cijelu sezonu. Nažalost niko od igrača nije osjetio potrebu da uputi izvinjenje navijačima i upravi kluba koja u teškim vremenima troši milione eura da bi ostali u vrhu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fotsis, Singleton, James i Gabriel su odbili da se vrate autobusom i tako pokazali da djeluju kao jedinke, a ne kao porodica. Panathinaikos je veliki klub i ne može opravdati i tolerisati takvo ponašanje. 

Na sastanku uprave kluba i trenera Pascuala donijeta je odluka da se ova četvorica košarkaša ne otpuste, zbog želje da se osvoji titula prvaka Grčke. Međutim, zadržavamo pravo za adekvatnu kaznu koja će biti izrečena u što prije. Ova četvorica igrača će nastaviti igrati za klub do kraja ove sezone. Za sve u klubu incident je već dio prošlosti i od sada se fokusiramo na borbu za titulu prvaka Grčke", navedeno je u saopštenju kluba, prenosi Eurohoops. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi