Neredi u Kaknju: Domaći navijači napali delegaciju Sparsa, gosti ogorčeni
Odavno nismo zabilježili incidente na košarkaškim mečevima u našoj zemlji, međutim huligani u Kaknju su odlučili da se nađu u centru pažnje

Policija spriječila veći incident

Neredi u Kaknju: Domaći navijači napali delegaciju Sparsa, gosti ogorčeni

S. Mlaćo

Košarkaši Sparsa sinoć su upisali prvi poraz u Prvenstvu BiH. Bolji od tim iz Sarajevio bio je KK Kakanj 83:78.

Kakanjci su tako stigli do druge pobjede ove sezone, a susret je pred sami kraj obilježio incident u kojem je napadnuta delegacija gostujuće ekipe. 

Naime, grupa domaćih navijača krenula u fizički napad na goste, pri čemu je udarac zadobio sekretar OKK Spars.

“Tokom čitavog susreta vrijeđala nas je nekolicina navijača. Bilo ih je oko petnaest u alkoholiziranom stanju, koji su sjedili u našoj blizini. U samom finišu utakmice krenuli su na nas prilikom čega je udaren sekretar našeg kluba. Sreća da je policija bila u blizini pa je spriječen veći incident. Ogorčeni smo ovakvim ponašanjem u Kaknju, koji nema veze sa sportom! Igačima domaćeg kluba čestitamo na zasluženoj pobjedi”, istakli su iz OKK Spars.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ono što svakako može biti za primjer jeste reakcija čelnika KK Kakanj koji su stali u odbranu gostiju, te huliganima pokazali da im nije mjesto na sportskim događajima, što je potvrđeno za SportSport.ba

Top Komentari

ZM1905
U Mostaru npr., ovi iz Sparsa sjede na tribini skupa sa domaćom publikom a skaču, galame, penju se na ogradu, samim time provociraju. Morali su negdje dobiti po glavi kad se ne znaju primjereno ponašati.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi