Nesretni Omer Ašik dobio otkaz u Bullsima
U dresu Chicaga, Houstona i New Orleansa u proteklih osam godina, Ašik je odigrao skoro 500 utakmica i prosječno je ubacivao 5,3 poena po meču (Foto: EPA)

Nakon nove bolesti

Nesretni Omer Ašik dobio otkaz u Bullsima

M. Šljivak

Turski košarkaš Omer Ašik (32) dobio je otkaz u Chicago Bullsima.

Nesretni centar godinama unazad ima velikih zdravstvenih problema. Njemu je 2016. godine dijagnostikovana Kronova bolest, odnosno hronična upala crijeva i Ašik je proveo dobru godinu i po van parketa.

Uspio je da pobijedi tu bolest. Vratio se na teren u dresu Pelicansa, ali nije uspio da se vrati na pravi nivo igre, pa je u februatu trejdovan u Bullse.

Međutim, turski košarkaš je pred početak nove sezone ponovo dobio loše vijesti. Morao je na pauzu zbog inflamatornog artritisa (bol i otok i zapaljenje zglobova) i njegovo zdravlje je ponovo ugroženo.

Bullsi su donijeli odluku da mu uruče otkaz. On će nakon što se oporavi sreću potražiti negdje drugo, ali NBA karijera mu je pod velikim upitnikom.

Umjesto njega tim iz Chicaga je angažovao Shaquillea Harrisona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi