Nestaje li polako i Bosna Royal?
Sarajevski tim odavno već diše na škrge. Problemi se pojavljuju jedan za drugim, igrači odlaze, a pravog rješenja za klub nema na vidiku.

Igrači napuštaju sarajevski tim

Nestaje li polako i Bosna Royal?

M. Šljivak

Bosna Royal ponovo se nalazi u veoma teškoj situaciji.

 

Iako su stvari za sarajevski klub u proteklih nekoliko mjeseci izgledale dobro, pričalo se o povratku košarke u Skenderiju, iz dana u dan sve je jasnije kako od povratka na stare staze slave ponovo nema ništa.

Bosna Royal ove sezone igra čak tri takmičenja. Pored domaćeg prvenstva igra se još FIBA Evropa kup i ABA 2 liga i sarajevski tim nekako uspijeva da odradi sve utakmice sa skromnim rosterom.

Međutim, zbog kašnjenja plata veliki broj košarkaša je na izlaznim vratima Bosne. Legendarni Goran Ikonić je želio pomoći, ali više nije mogao i usred sezone se oprostio. Amerikanac Staphon Blair je otišao nakon mjesec dana, a u narednim danima ovaj tim će ostati bez pola tima.

Zbog neizmirenih obaveza klub će napustiti nekoliko košarkaša. Miroslav Pašajlić, Maksim Šturanović, Aleksandar Radukić i Milija Miković su odlučili da odu zbog dugovanja koje klub ima prema njima i oni nemaju namjeru da iz mjeseca u mjesec čekaju prazna obećanja o plati.

Već nekoliko mjeseci nijedan od ovih košarkaša nije naplatio svoj rad. Realno je bilo očekivati da oni potraže sreću u nekom drugom timu, te će postati slobodni igrači.

Šanse da Bosna dovede iole kvalitetne zamjene su minimalne. Teško je u ovom dijelu sezone naći pravo rješenje, a zbog teške situacije unutar kluba nerealno je očekivati da se nađu istinska pojačanja za klub.

Tako će sarajevski tim sezonu spašavati vjerovatno sa snagama koje ima na raspolaganju. Roster je ostao samo na onima koji su veliki entuzijasti i sve su prilike da Bosnu Royal ponovo čeka težak period.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Novca nema, pravih rješenja je sve manje za klub i pitanje je do kada će ovaj tim biti na izdisaju.

Od bogate prošlosti se ne živi. Tim je na izdisaju već godinama, usprkos pokušajima oživljavanja i uspostavi sistema, a sve miriše nažalost na potpuni raspad tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi