Nestvaran triple-double Westbrooka kojim je ispisao NBA historiju
Samo je još Wiltu Chamberlainu ovo uspjelo još davne 1968. godine

Postao tek drugi igrač u historiji kome je ovo uspjelo

Nestvaran triple-double Westbrooka kojim je ispisao NBA historiju

S. Pašalić

Oklahoma City Thunder je prošle noći na svom parketu upisala pobjedu protiv Los Angeles Lakersa 119:103.

Bolje je u utakmicu ušla Oklahoma te vrlo brzo stigla do dvocifrene prednosti, ali su Lakersi uspjeli do kraja prve četvrtine smanjiti na 6 razlike pa je završilo 34:28.

U drugoj četvrtini su Lakersi u jednom trenutku čak i poveli, ali se na poluvrijeme otišlo sa 59:55 za Oklahomu. U nastavku su domaći puno bolje odigrali te su konstantno povećavali svoju prednost, a na kraju je završilo 119:103 za Thunder.

Russell Westbrook je odigrao maestralnu utakmicu u kojoj je ostvario nevjerovatan triple-douple od 20 poena, 20 skokova i 21 asistenciju te je tako postao drugi igrač u historiji nakon Wilta Chamberlaina kojem je ovo uspjelo.

San Antonio je ugostio Atlantu Hawkse i ostvario pobjedu 117:111, a DeMar DeRozan je predvodio Spurse do pobjede sa 29 poena. James Harden je sa 36 poena vodio Houston Rocketse do pobjede u gostima protiv Sacramento Kingsa 130:105.

Golden State Warriorsi su na svom parketu savladali Denver Nuggetse sa 116:102, a DeMarcus Cousins je predvodio svoj tim do pobjede sa 28 poena, te je dodao i 12 skokova te tako ostvario double-double.

<p>

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi