Nestvarna noć Jamesa Hardena: Lakersima ubacio 50 poena uz triple-double učinak
Nevjerovatnu noć imao je košarkaš Houston Rocketsa i na kraju je nemoguće bilo izgubiti nakon ovakve partije Jamesa Hardena (Foto: EPA)

NBA liga

Nestvarna noć Jamesa Hardena: Lakersima ubacio 50 poena uz triple-double učinak

M. Šljivak

Houston Rocketsi pobijedili su sinoć na svom parketu Los Angeles Lakerse rezultatom 126:111, a nezaustavljiv po tim iz Grada Anđela bio je James Harden.

Ovaj meč je odlučen u samom finišu kada su Rocketsi slomoli Lakerse u susretu koji je imao rezultatsku klackalicu tokom većeg svog dijela.

Na kraju je presudio čudesni James Harden. Uništio je Lakerse sa 50 poena, a na kraju je ostvario i triple-double učinak dodavši još 11 asistencija i 10 skokova.

Odličan je bio i Clint Capela sa 16 poena i 14 skokova, pa je tako učinak LeBrona Jamesa od 29 poena i Kylea Kuzme od 24 poena na drugoj strani bio uzaludan.

Hardenu je ovo četvrti triple-double u karijeri koji je napravio sa 50 plus poena, izjednačio se sa Russellom Westbrookom, a jedino su to još napravili legendarni Wilt Chamberlain i Elgin Baylor (dva puta).

Odličnu noć imao je i TJ Warren koji je sa 30 poena (11 od 17) vodio Phoenix Sunse do pobjede nad Dallas Mavericksima (99:89). Luka Dončić je sa druge strane imao nešto skromniju noć sa 13 poena, šest skokova i pet asistencija. Barnes je kod Mavsa ubacio najviše, 15 poena.

Četvrtu uzastopnu pobjedu upisali su San Antonio Spursi koji su razbili LA Clipperse sa uvjerljivih 125:87.

LaMarcus Aldride je imao sjajnu noć sa 27 poena uz samo dva promašaja iz igre (12 od 15), a istakao se još i Rudy Gay sa 21 poenom i također samo dva promašaja pri šutu (8 od 10).

Kod Clippersa najefikasniji je bio Tobias Harris sa 17, dok su Bradley i Gallinari dodali po 15 koševa.

Nikola Vučević je sa 26 poena i 10 skokova vodio Orlando Magic do pobjede protiv Chicago Bullsa (97:91), dok je na drugoj strani Zach LaVine ubacio 23.

NBA liga:

Houston - LA Lakers 126:111
San Antonio - LA Clippers 125:87
Orlando - Chicago 97:91
Phoenix - Dallas 99:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi