Nestvarna partija Jamesa u pobjedi Lakersa protiv Warriorsa

Odigrao briljatan meč

Nestvarna partija Jamesa u pobjedi Lakersa protiv Warriorsa

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su na svom parketu pobijedili Golden State Warriorse sa 124:116.

Lakersi ove sezone igraju ispod svih očekivanja, te su konačno sinoć uspjeli da obraduju svoje navijače i dođu do pobjede.

Tim iz Los Angelesa je pobijedio ekipu Warriorsa sa 124:116, a briljantnu partiju odigrao je LeBron James koji je najzaslužniji što su Lakersi uspjeli da upišu pobjedu.

U Staples Centru smo gledali sjajan meč od samog početka. Lakersi su prvu dionicu dobili sa 32:25, ali je Golden State odličan bio u drugoj četvrtini, te su imali prednost sa 67:62 na poluvremenu.

I u trećoj četvrtini nastavila se velika borba, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Ipak, Lakersi su u samom finišu uspjeli da prelome meč u svoju koristi i na kraju slave sa 124:116.

James je odigrao nevjerovatan meč jer je uspio da ubaci čak 56 poena, a uz to je dodao još deset skokova i šest asistencija. Istakao se još Westbrook sa 20 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U ekipi Warriorsa najefikasniji bio je Steph Curry sa 30 poena, a Poole je dodao 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi