Netsi nemoćni protiv Heata, Lakersi u posljednjoj četvrtini slomili otpor Hornetsa

NBA liga

Netsi nemoćni protiv Heata, Lakersi u posljednjoj četvrtini slomili otpor Hornetsa

E. Ganibegović

Košarkaši Miami Heata i Brookyn Netsa su svoj večerašnji susret NBA lige odigrali u Mexico City Areni povodom globalne turneje lige, a do pobjede je stigao Heat rezultatom 89:101.

Početak utakmice pripao je Netsima, koji su poslije prve četvrtine imali dva poena prednosti. U nastavku susreta se igralo koš za koš, pa je Brooklyn imao minimalno vodstvo na kraju druge dionice.

Nakon odmora, bolja igra Miamija, koji uspjeva preokrenuti rezultat u svoju korist. Ekipa Erica Spoelstre je imala vodstvo od tri poena razlike poslije tri odigrane dionice. U zadnjih 12 minuta košarkaši Heata su igrali sjajno i na taj način upisali pobjedu.

Goran Dragić je u redovima Miamija bio najefikasniji s 20 poena, dok je na drugoj strani Hollis Jefferson brojao do 18.

U drugom susretu večeri LA Lakersi su na gostovanju slavili protiv Charlottea Hornetsa rezultatom 110:99. Prvo poluvrijeme je prošlo u znaku domaćih košarkaša, koji su imali vodstvo od 56:52. U drugom dijelu utakmice bolja igra gostiju, koji najprije u trećoj dionici dolaze do egala, dok u posljednjoj četvrtini prelaze u vodstvo i rutinski privode utakmicu kraju.

Jordan Clarkson je za Lakerse odigrao dobar meč u kojem je postigao 22 poena, a u Hornetsima je Kemba Walker zabio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi