Neugodan poraz Cedevite, 13 poena Stipanovića, skroman učinak Muse

Eurokup

Neugodan poraz Cedevite, 13 poena Stipanovića, skroman učinak Muse

E. Ganibegović

Košarkaši Cedevite su večeras upisali neugodan poraz na domaćem parketu od Lokomotiv Kubana sa 60:85 u 4. kolu Top 16 faze Eurocupa.

Domaći košarkaši su u prvoj dionici pružili dobar otpor ruskoj ekipi, pa su tako imali tri poena zaostatka. Međutim u drugoj četvrtini su gosti ubacili u brzinu više, te su na odmor otišli sa 12 poena prednosti.

Cedevita je u trećoj dionici igrala dobro, pa je uspjela da se vrati u meč, jer su ovu dionicu dobili sa 24:18. U posljednjih deset minuta ruski tim je igrao sjajno, dok su domaćini u potpunosti podbacili, i tako su na kraju doživjeli neugodan poraz.

Pobjednički sastav je do pobjede predvodio Trevor Lacey sa 15 poena, dok su u redovima Cedevite najbolji bili Andrija Stipanović sa 13 poena i Demetris Nichols koji je ubacio isto tako 13 poena. Džanan Musa je utakmicu završio sa šest postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi