Neven Nikolić: Očekuje nas posložen protivnik i pokriven na svim pozicijama

Nikolić uoči gostovanja Zrinjskog u Mrkonjić Gradu

Neven Nikolić: Očekuje nas posložen protivnik i pokriven na svim pozicijama

HKK Zrinjski će u okviru 2. kola košarkaškog prvenstva BiH gostovati u Mrkonjić Gradu kod Mladosti. 

U neizvjesnoj utakmici prvog kola Plemići su u Mostaru slavili protiv Proma i tako pobjedom otvorili novu sezonu. Trener Neven Nikolić koji je ovom timu kada ga je početkom prošle sezone preuzeo promijenio kompletan DNA svjestan je da ga u Mrkonjiću čeka iskusan i kvalitetan protivnik. 

"Pobjedom protiv Proma u prvoj utakmici smo malo skinuli pritisak sa sebe i probili led otvaranja sezone" - govori Nikolić za SportSport.ba i dodaje:

"Nismo odigrali dobru utakmicu upravo zbog imperativa pobjede ali smo ubilježili bodove što je u tom momentu jedino bilo važno. Na krilima te pobjede smo jako dobro trenirali ovaj tjedan i može se reći da spremni putujemo u Mrkonjić. Očekuje nas teška utakmica. Protivnik jako dobro posložen na svim pozicijama. Radi se o jednoj šuterskoj ekipi u kojoj čak i visoki igrači šutiraju. Vanjska linija im je vrlo agresivna, igraju u jakom kontaktu pogotovo na domaćem terenu tako da su to stvari na koje moramo pronaći rješenja ako mislimo biti u igri za bodove" - kazao je strateg Mostaraca uoči ispita u Mrkonjiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi