Neven Nikolić: Pokazali smo karakter, snagu i koncentraciju kad je bilo najteže

Trener Zrinjskog za SportSport.ba

Neven Nikolić: Pokazali smo karakter, snagu i koncentraciju kad je bilo najteže

HKK Zrinjski je večeras nakon velike drame savladao KK Promo s 84:82 košem postignutim na nešto manje od sekundu do kraja susreta.

Plemići su dominirali većim dijelom susreta ali su na kraju vrlo lako mogli biti i poraženi.

Stvar je spasio bivši košarkaš Proma Carlbe Ervin Lee košem nakon kojeg je Promu ostalo manje od sekunde za napad koji gosti nisu realizirali. Trener domaćeg tima Neven Nikolić nije bio pretjerano zadovoljan nakon utakmice:

"Teška utakmica za nas" - kazao je Nikolić i dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Znali smo da će biti teško jer se radi o prvoj utakmici u sezoni bez obzira što smo igrali kući. Uvijek postoji ta blokada prve utakmice. Vidjeli smo večeras kolika je razlika igrati pripremne utakmice i ove prave prvenstvene, posebno s mladim igračima kojima je ovo prva prava sezona u kojoj imaju značajniju ulogu. U jednom momentu smo pognuli glave, no smogli smo snage kada su oni poveli 5 razlike na dvije i pol minute do kraja te pokazali snagu, koncentraciju i karater i došli do veoma važne pobjede. Ove taktičke stvari u kojima smo danas itekako griješili popravljat ćemo na treninzima. osim rezultata ne mogu biti pretjerano zadovoljan mnogo čime ali uvijek kažem da je bolje negativne stvari korigirati nakon pobjede nego nakon poraza" - kazao je trener HKK Zrinjski. 

Top Komentari

Realist
Sretno Nevene
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi