Carlbe Ervin Lee presudio Promu košem sekund do kraja susreta

Sjajan meč odigrali Zrinjski i Promo

Carlbe Ervin Lee presudio Promu košem sekund do kraja susreta

HKK Zrinjski večeras je u dramatičnoj utakmici u dvorani na Bijelom Brijegu porazio KK Promo iz Donjeg Vakufa rezultatom 84:82.

Koš odluke u ovoj utakmici s ludom završnicom postigao je Carlbe Earvin Lee, košarkaš koji je upravo iz Proma došao među Plemiće kao najveće ovosezonsko pojačanje mostarskog tima.

Domaći tim bolje je otvorio utakmicu. Sjajan je bio kapetan Tihomir Vranješ koji je od 27 poena Plemića u prvoj četvrtini ubacio čak 16 poena i bio nerješiva enigma za goste. Zrinjski je krajem prvog poluvremena imao i 10 razlike, ali na poluvrijeme su Plemići odnijeli samo 6 koševa viška. Prava uzbudljiva košarka, na momente i iznimno kvalitetna krenula je u 3/4. Promo je proigrao a Amerikancu Michelleu koji je Promo držao u prvom poluvremenu i igri priključio se i kapetan gostiju Nedim Mustafica. 

Zrinjski je pred kraj utakmice počeo da popušta a tri i pol minute prije kraja Promo je poveo 75:70 i činilo se da će tim iz Donjeg Vakufa zabilježiti i drugu pobjedu u ovoj sezoni. Tada je Vranješ pogodio trojku, a Zovko je s dva bacanja vratio stvari na početak. U posljednjem minutu viđena je hitchkokovska drama. Wilson je 7 sekundi prije kraja pogodio trojku za 82:82 i Plemići su pozvali time out. Vranješ je šutirao trojku, a na odbijenu loptu priskočio je Carlbe Ervin i poentirao za konačnih 84:82. Šut Gudića iz velike daljine sa sirenom nije bio ni blizu obruča, te je nastalo veliko slavlje u redovima Plemića.

Najbolji u redovima Zrinjskog bio je kapetan Vranješ s 29 poena, a dobro su ga pratili Ervin s 18, te Zovko s 12 poena. Amerikanci Michelle i Wilson sa 19 i 17 poena bili su najefikasniji kod Proma, a dobru utakmicu odigrao je i kapetan Mustafica sa 16. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Soldo 5, Vranješ 29, Ervin 18, Knežević 9, Pajić, Zovko 12, Anđušić 3, Džajić 2, Zlomislić 5, Čović 1

KK Promo: Klještan 5, Wilson 17, Michelle 19, Gudić 9, Mustafica 16, Wade 4, Džihan 7, Alkić 2, Čavak, Kostić, Mulaomerović 3, Smajić

Top Komentari

Realist
Bravo Zrinjski
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi