Neven Nikolić: Omjer Čapljinaca itekako zavarava, sutra očekujemo neizvjesnu utakmicu

Press konferencija HKK Zrinjski

Neven Nikolić: Omjer Čapljinaca itekako zavarava, sutra očekujemo neizvjesnu utakmicu

Košarkaši HKK Zrinjski pred sobom sutra imaju novi ispit.

U okviru 4. kola košarkaškog prvenstva BiH u dvorani na Bijelom Brijegu Plemići će dočekati HKK Čapljina u hercegovačkom derbiju koji bi mogao ponuditi dosta kvalitetnu ali i neizvjesnu košarku. Tim povodom u prostorijama mostarskog kluba upriličena je press konferencija na kojoj su sutrašnju utakmicu najavili trener Neven Nikolić, te košarkaši Tihomir Vranješ i Omar Pajić.

Prvi je riječ dobio trener Neven Nikolić.

"Opet nas čeka teška utakmica i zahtjevan protivnik. Čapljina je tim koji je složen da napadne Ligu 6 i ono što je sigurno je to da nam neće biti nimalo lako. No nije bilo lako ni u Mrkonjić Gradu pa smo se domogli pobjede. Morat ćemo igrati s puno energije jer je Čapljina dosta iskusnija ekipa nego mi i tu energiju morat ćemo držati na 100% ukoliko želimo doći do pobjede. Uđemo li u njihov ritam igre '5 na 5' neće biti dobro. Nadam se da ćemo se uspjeti pridržavati svega što se dogovorimo. Prošle naše utakmice bile su jako neizvjesne, doslovce na jednu loptu pa takav scenarij vrlo lako možemo vidjeti i sutra" - kazao je trener Nikolić.

Potom se okupljenim novinarima obratio i kapetan tima Tihomir Vranješ koji je u prva dva kola igrao u odličnoj formi.

"Sigurno je da će biti onako kako je rekao trener, jako teška utakmica. Igramo protiv iskusnog tima i fizički moćnog ali mislim da smo mi do sada pokazali da možemo igrati sa svakim. Posebno budemo li igrali timski, kako obranu tako i napad. Nadam se da ćemo biti u stanju ispoštovati sve trenerove zamisli i bude li tako možemo se nadati dobrom rezultatu" - kazao je kapetan Plemića.

Riječ je zatim dobio i Omar Pajić koji je dobar dio prošle sezone proveo upravo u Čapljini i dobro poznaje sastav Borisa Džidića.

"Da, tamo sam igrao u prošloj sezoni, ostao sam negdje do polovice prvenstva i mogu reći da je to za mene bilo dobro iskustvo za mene. Potom sam se vratio u Zrinjski i evo, tu sam i sada. Dio sam ove mlade ekipe koja je pokazala da može igrati sa svakim. Nadam se da ćemo igrati na naš način, u jakom kontaktu, s puno trke i dobro u obrani. Poklopimo li sve ovo mislim da pobjeda neće doći u pitanje" - dodao je Pajić.

Potom se Nikolić još malo osvrnuo na Čapljinu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Njihov omjer pobjeda i poraza poslije tri kola (1-2) itekako zavarava. Oni su puno bolji tim nego ljestvica pokazuje. Imali su taj kiks na početku s Kaknjem iako su veliki dio susreta vodili i praktički imalu dobivenu utakmicu. Po inerciji su izgubili potom i u Sarajevu gdje su također trebali doći do pobjede. No radi se o jako kvalitetnom timu koji će sutra igrati dobro. Pokazali su to već protiv Bratunca a na ionako dobar roster još su doveli, tj. vratili Milana Lužaića koji je jako kvalitetan košarkaš, iskusan i sigurno je da će oni ove sezone dobivati i bolje timove od sebe. Na nama je da odgovorimo kvalitetno na izazov ispred nas, zatvorimo njihov ofanzivni skok koji im je moćno oružje, te da 'otvorimo' teren. Što se tiče ekipe, zdravi smo i spremni. Nadamo se da će tako ostati i do sutra" - kazao je Nikolić.

Potom su košarkaši predstavili i nove dresove a nije zgoreg ni pripomenuti da se danas obilježava točno 28 godina od osnivanja HKK Zrinjski u kojem se nadaju da će sutrašnjim dobrim rezultatom na najbolji način proslaviti rođendan kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi