HKK Zrinjski slavio u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti

Veliko slavlje Plemića

HKK Zrinjski slavio u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti

Košarkaši HKK Zrinjski slavili su večeras u utakmici 3. kola košarkaškog prvenstva BiH u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti rezultatom 82:77. 

U izrazito efikasnoj prvoj četvrtini Zrinjski je domaćinima uspio ubaciti čak 29 poena, primio 21 i već tada izgradio razliku za koju se ispostavilo da je Mladost neće sustići.

Idućih 10 minuta donijelo je sve suprotno od onog viđenog u prvom periodu. Umjesto raspucanih timova vidjeli smo čvrtste obrane s obje strane a mostarski tim je i tu uspio profitirati, dobiti četvrtinu s pola koša i otići na veliki odmor s 9 koševa prednosti. Domaći su napravili pritisak u 3/4, uspjeli smanjiti prednost Plemića no večeras sjajni Carlbe Ervin Lee nije dopustio Mladosti da napravi potpuni preokret. Sjajni Amerikanac pogađao je u pravim trenutcima, kad god je Mladost prijetila preokretom. Na kraju je Zrinjski uspio odbiti sve napade ekipe iz Mrkonjić Grada i u Mostar odnijeti zlata vrijedne bodove. 

Carlbe Ervin Lee zaustavio se na 26 koševa, a odličnu partiju odigrao je opet i kapetan Vranješ sa 18 poena. Zlomislić je dodao 13, a Knežević 11 koševa. Lobarev je s 19 poena bio najefikasniji kod Mladosti, dok je Josipović postigao poen manje. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Mladost: Stanojević, Marinković 14, Lobarev 19, Lakić 4, Josipović 18, Aleksić, Kljajić, Bakić, Đurašević 10, Milić, Marković, Milanović 4

HKK Zrinjski: Zovko 9, Vranješ 18, Lee 26, Knežević 11, Pajić, Soldo, Zlomislić 13, Čović, Džajić 1, Anđušić 4

Top Komentari

Realist
Bravo Zrinjski i IGRAJ DO KRAJA!!!
1 3
kurcina2
Treba se paziti Lee-a na tusiranju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi